Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Kværnerledelsen er feig

Tidligere direktør Diderik Schnitler i Kværner mener at styreformann Christian Bjelland og konsernsjef Kjell Almskog er feige og illojale som ikke forsvarer Harald Rafdal mot anklagene fra den amerikanske statsadvokaten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er feigt og litt illojalt at Kværner-ledelsen ikke forsvarer sine folk i Philadelphia, sier Schnitler til Dagens Næringsliv.

Ledd i valgkampen

Harald Rafdal og syv andre europere ble ansatt for Kvaerner Philadelphia i 1997. Topplederne ble lønnet med offentlige amerikanske midler. Den amerikanske statsrevisoren har nå kommet med en rapport som kritiserer Rafdal sterkt for å ha hatt et overdrevent pengeforbruk.

Schnitler betegner rapporten som et ledd i amerikansk valgkamp. Han mener Kværnerledelsen bør gå klart ut og sier at de har ansatt en medarbedier på en kontrakt som Kværner selv utformet.

Rimelig

- Det er urimelig at Rafdal skal henges ut som en skurk. Vi ga Rafdal et konkret tilbud som han aksepterte, sier Schnitler.

Schnitler mener det er en selvfølge at Rafdal fikk dekket hus, bil, forsikring og ektefelles tapte arbeidsinntekt.

- Avtalen inneholdt ingenting som gikk utover det rimelige. Lønna var faktisk i laveste laget, sammenlignet med andre verftssjefer i USA, sier Schnitler.