Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Kvakk, vil du gi meg en slant?

«Josef» er en radiostyrt and som reiser rundt i Norge med Kurt (67). Målet er å skaffe mat til Josefs levende venner i Tyskland.

MANNEN OG ANDA: Kurt Eiffert (67) Reiser rundt sammen med fjernstyrte og batteridrevne Josef og samler inn penger til tyske ærfugler. Foto: Erik Hattrem
MANNEN OG ANDA: Kurt Eiffert (67) Reiser rundt sammen med fjernstyrte og batteridrevne Josef og samler inn penger til tyske ærfugler. Foto: Erik Hattrem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

 MOLDE (Dagbladet): Den vekker latter og får folk til å trekke smilebåndet.

En pensjonert mann, tapetsert med plakater, vandrer rundt med en fjernstyrt ærfugl. Formålet er å samle inn penger til sultne ærfugler i Tyskland.

Ikke noe tull Mange tror ikke sine egne øyne. Kan dette være på ramme alvor?

-Dette er blodig alvor, forteller Kurt Eiffert fra Flensburg i Tyskland til Dagbladet.  

Sammen med tolv andre pensjonister i Flensburg, har de dannet en gruppe som skal bringe mat til veie for ærfugler i hans hjemmeområde.

-Sjøbunnen er skrapt tom for blåskjell og all oljen i sjøen gjør at ærfuglen drar til Norge om sommeren. Pengene jeg samler inn går til kjøp av fiskeavfall som blir ærfuglmat, sier han.

Fjernstyrte Josef og Kurt har reist rundt om somrene i over ti år for å samle inn penger til trengende tyske ærfugler.

RULLER FOR SINE SLEKTNINGER: Batteri-anda Josef har innsamlingskoppen på ryggen. Der havner pengene som går til mat for Josefs slektninger som ikke kan bytte batteri når de er sultne.
RULLER FOR SINE SLEKTNINGER: Batteri-anda Josef har innsamlingskoppen på ryggen. Der havner pengene som går til mat for Josefs slektninger som ikke kan bytte batteri når de er sultne. Vis mer

- Jeg er den enste som har tid til å reise rundt. De andre i pensjonistgruppa er hjemme i Tyskland, sier han.  

Han håper at han i løpet av sommermånedene i Norge kan samle inn over 30 000 kroner. Maten pensjonistene kjøper, skal holde flest mulig ærfugler hjemme i Tyskland om somrene.
Besøker kystområdene - Meningen er å besøke Ålesund, Kristiansund, Molde, Bergen, Kristiansand og Arendal. Dette er steder hvor ærfuglen kommer for å overleve om sommeren, avslutter han.