Kvakksalverne kommer

140.000 nordmenn har kreft. Av disse har halvparten forsøkt alternative behandlingsmetoder. Nå slipper Universitetssykehuset i Nord-Norge, som første sykehus i landet, alternative behandlere inn på krefavdelingen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I MAI FANT legene svulst på hjernen til Synnøve Saghaug (61) fra Harstad. Hun har vært operert, og har tatt cellegift. Men kreften forsvant ikke. Nå er hun på Universitetssykehuset i Nord-Norge (UNN) for å stråles. Foreløpig setter hun sin lit til tradisjonell kreftbehandling. I gata hvor hun bor har den ene etter den andre fått kreft. En reiste til Tyskland for alternativ behandling, andre har forsøkt kosttilskudd og healing. Men det reddet ikke livene deres. Selv har hun fått tilbud om «alt», inkludert vidunderekstrakt til 12000 kroner flaska og «lesing» - en utbredt behandling i Nord-Norge som går ut på at mennesker som hevder å ha spesielle krefter, nær- eller fjernhealer deg. Men Synnøve Saghaug jobber selv som legesekretær på sykehuset i Harstad, og ser at de alternative metodene hjelper lite.

- Men hvem vet? Dersom jeg blir sjuk. Dersom jeg blir nedbrutt, så kanskje. Jeg kan ikke være bastant. Jeg kan endre mening, sier hun.

140000 NORDMENN har kreft. Halvparten av dem har forsøkt alternativ behandling.

- Det må det være en grunn til, sier Schrøder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer