Kvalitet er synonymt med etterspørsel, og etterspørsel definerer kvalitet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Denne uka kjørte jeg bak bussen til det svenske dansebandet Streaplers i noen sekunder på E6 ved Kløfta. Bussen var preget av et stolt jubileumsemblem – gruppa ble stiftet i Kungälv i 1959.

I 1959 var året Buddy Holly døde og en ung Robert Zimmermann rotet rundt på universitetet i Minneapolis og spilte gitar og vurderte å kalle seg Bob Dylan. Rolling Stones ble grunnlagt i 1962.

Gruppas 50-årsjubileum ble feiret for halvannen måned siden med stor konsert på Liseberg i Göteborg. Landsmennene i Flamingokvintetten fyller 50 neste år. Og i år er det 45 år siden våre egne Ole Ivars ble grunnlagt i et Sven-Ingvars-inspirert øyeblikk på Løten.

Det vitner om en formidabel overlevelsesevne. Men så er mange danseband like mye franchiser som vanlige orkestre. Etablerte bandnavn holdes i live uavhengig av antall originalmedlemmer, og virksomheter kan i praksis kjøpes opp. Gruppa Wizex, opprinnelig grunnlagt så tidlig som i 1957, ble overtatt av Kikki Danielsson og noen venner i 1972, deriblant Tommy Karlsson. Han er nå lengstlevende medlem av konstellasjonen som fortsatt turnerer og gir ut plater under Wizex-navnet over femti år etter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer