Kvalitet, takk!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

For tida får vi en solid innføring i geologi. Eksperter øser av sin kunnskap om både norsk og kinesisk granitt og ikke minst om italiensk marmor. Det er lærerikt. Da Åslaug Haga og Senterpartiet meldte seg på og krevde norsk stein til den norske operaen i Bjørvika, ble debatten underholdende også. Men forleden morgen hørte vi i NRK Radio at den valgte italienske marmoren kan bli grå på grunn av støv og forurensning. Vedlikeholdsutgiftene kan bli store. Statsbyggs representanter avviste både de økonomiske og de kvalitetsmessige motforestillingene.

Da kom tvilen. Når Statsbyggs representanter uttaler seg avvisende og bastant, blir vi automatisk mistenksomme. Statsbygg sto på sitt. Tidsplanen skulle holdes. Det så ut som om Statsbyggs ledelse nok en gang burde få et kurs i offentlig lydhørhet, inntil vi i går, via NTB, hørte en litt annen tone: Kanskje blir kontrakten likevel utsatt. Statsbyggs lille og betingede retrett var som et varsel for den langt mer direkte meldingen fra kulturminister Valgerd Svarstad Haugland: Kontrakten om kjøp av italiensk marmor stanses inntil videre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer