Kvalm kalkunbrus rives unna

Den heslige kalkunbrusen går unna for store summer. I USA, selvfølgelig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En alkoholfri drikke som er smakssatt med blant annet kalkun og brunsaus går unna som varmt hvetebrød i USA, til tross for at selv produsenten av brusen vedgår at den er udrikkelig, melder The San Fransisco Chronicle og en rekke andre aviser mer eller mindre vantro.

Sjef for Jones Soda, Peter van Stolk, betegner smaken av drikken «Turkey & Gravy Soda» som «heslig».

Den heslige drikken har imidlertid blitt en slager foran den såkalte Thanksgiving-helga, hvor amerikanere flest skal tylle i seg kalkunmiddag sammen med familie og venner.

Den Seattle-baserte fabrikken, Jones Soda, ble utsolgt for drikken bare timer etter at de la den ut for salg på nettstedet jonessodastore.com. De hadde ikke trodd at publikum ville kjøpe stort av skvipet, og hadde derfor bare produsert 6000 flasker.

Nå går kalkunbrusflaskene, som egentlig var priset til vel 7 kroner (99 cent), for opp til flere hundre kroner flaska på nettauksjonssteder som ebay. Jones Soda, som spesialiserer seg på litt uvanlige smaker, ga alt overskuddet fra kalkundrikken til veldedighet.

The San Francisco Chronicle omtaler hvordan kalkundrikken smaker. Her er deres beskrivelse:

«Væskens illevarslende, dunkle brunfarge advarer forbrukerne nøyaktig om smaksopplevelsen...Med den første slurken treffes smaksløkene av et hint av søt karamell og smult, vanligvis fulgt av ansiktsuttrykk som signaliserer forvirring, avsky eller sinne.»

Avisa har snakket med en markedsansvarlig i Jones Soda, Michelle Whitehead, som opplyser at mange mennesker sier at kalkundrikken er det avskyeligste de noengang har smakt. Men det har vært minst et unntak, forteller hun:

- Jeg hadde en ti år gammel gutt som prøvde den, og han likte den. Han bare fortsatte å drikke - Jeg kunne ikke tro det.