Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kvalme stoppet fest på Hurtigruten. Måtte flytte julebord for 100 gjester inn til Bergen

Desinfiserte MS «Polarlys» etter omgangssykeutbrudd.

IKKE VERTSKAP FOR JULEBORD: MS «Polarlys». Her i kai ved Ålesund.
FOTO: JON-ARE BERG-JACOBSEN
IKKE VERTSKAP FOR JULEBORD: MS «Polarlys». Her i kai ved Ålesund. FOTO: JON-ARE BERG-JACOBSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Hurtigruten måtte i dag flytte julebord for i alt 100 gjester til et hotell i Bergen.

Dette etter at det onsdag kveld ble oppdaget flere tilfeller av omgangssyke om bord på MS «Polarlys», ifølge Bergens Tidende.

Til Dagbladet sier kommunikasjonsjef Rune Thomas Ege at Hurtigruten igangsatte en grundig nedvask og desinfisering i forbindelse med sykdomsutbruddet.

- Nå før julen ligger skipene våre flere kvelder lenger til kai for at folk skal kunne ha julebord om bord. Vi skulle egentlig arrangert det i dag også, men med den pågående nedvasken, så syntes vi at det ikke var en god løsning å ha det om bord.

Ege tror ikke at det er større risiko for å bli syk som gjest på MS «Polarlys» enn det er om bord på andre transportmidler.

- Heller tvert i mot nå som vi har desinifisert båten. Vi har gode rutiner, og vi håper at dette skal gå greit, sier informasjonssjefen om båtens videre ferd, sier Ege.

Ege understreker at vi er inne i høysesongen for omgangssyke. Derfor er det en risiko for å bli smittet av sykdommen nesten uavhengig av hvor en ferdes.

- Enten du er om bord på en buss, eller er et annet sted der folk ferdes, så blir folk smitta, sier Ege, og oppfordrer både Hurtigruten-reisende og andre til å vaske hendene med vann og såpe.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!