Kvalmende dobbeltmoral

Hvorfor tar de bare Kadhafi?

BESKYTTES: Er Bahrains brutale hersker Hamad al-Khalifa og hans regime brakt inn for FNs sikkerhetsråd? Nei, skriver Jan-Erik Smilden. Foto: AFP
BESKYTTES: Er Bahrains brutale hersker Hamad al-Khalifa og hans regime brakt inn for FNs sikkerhetsråd? Nei, skriver Jan-Erik Smilden. Foto: AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I Libya angriper Moammar Kadhafi væpnede opprørere og sivile og blir møtt med FN-vedtak om flyforbudssone og utvidede sanksjoner. I Bahrain skyter sikkerhetsstyrker ned ubevæpnede sivile demonstranter på gatene, bryter seg inn i private hjem og fyrer løs på beboerne, samtidig som de har blokkert landets største sykehus — der leger ikke slipper ut og pasienter ikke får komme inn.

Er Bahrains brutale hersker Hamad al-Khalifa og hans regime brakt inn for FNs sikkerhetsråd? Nei. Står Bahrain i fare for å bli utsatt for internasjonale sanksjoner. Neppe. For dette er et land både Vesten og araberverdenen trenger.

FNs GENERALSEKRETÆR Ban Ki-moon har uttrykt sin dypeste bekymring for det som skjer i Bahrain. EU og NATO har bedt myndighetene i landet om å avstå fra vold og løse problemene i landet gjennom politisk dialog. Stort lenger kommer ikke kritikken.

Angepet på demonstrantene i Manama og andre byer onsdag, var ytterst brutale og kunne like gjerne vært gjennomført av Kadhafis styrker. Seks personer ble drept, flere hundre skal ha blitt skadd. Men det mest alvorlige er situasjonen ved Salmaniya-hospitalet i hovedstaden Manama, Bahrains største og mest moderne. Av en eller annen grunn har myndighetene funnet ut at personalet ved dettes sykehuset er demonstrantenes støttespillere — og må dermed straffes — på en måte som bryter med alt som heter menneskerettigheter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer