Donald Trump

- Kvalmt og motbydelig

Trump får kritikk fra sine egne etter påstander om at mobben som stormet Kongressen 6. januar «klemte og kysset politiet».

NOK ER NOK: Fox News-programleder Laura Ingraham, har framstått som en varm forsvarer og tilhenger av Donald Trump i lang tid. Her får hun nok av ekspresidenten. Video: Fox News. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Helt fra begynnelsen utgjorde de null trussel. Hør, de gikk inn - det burde de ikke ha gjort - noen av dem gikk inn, og de klemte og kysset politiet, skjønner du? De hadde god kontakt. Flere av dem ble vinket inn, så de gikk inn, og så gikk de ut.

Dette var ekspresident Donald Trumps oppsummering av stormingen av Kongressen 6. januar. Uttalelsen kom i et intervju med den konservative Fox News-programlederen Laura Ingraham torsdag, gjengitt av blant andre The Washington Post.

Fem døde

Fem personer, inkludert en politimann, mistet livet da en gruppe uttalte Trump-supportere stormet bygningen til USAs lovgivende nasjonalforsamling 6. januar.

Flere medlemmer av mobben ropte dødstrusler mot visepresident Mike Pence og leder Nancy Pelosi i Representantenes hus mens de tok seg inn i bygningen, ifølge CNN.

I slutten av februar var over 300 personer blitt siktet for forhold knyttet til stormingen, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Trump ble seinere stilt for riksrett - og deretter frikjent - under anklager om at han oppildnet til stormingen.

Får kritikk

Republikaneren og oberstløytnanten Adam Kinzinger, som representerer Illinois i Kongressen, var raskt ute til å fordømme Trumps kommentarer på Twitter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer