Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Kvalt av feieren

Den 43 år gamle feieren skal ha kvalt Sonja Emborg (10) i kjelleren og så fortsatt jobben hos en av offerets naboer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

43-åringen hadde en avtale om å feie pipa hjemme hos tiåringens familie i småbyen Mjels like ved Aalborg torsdag formiddag.

Sonja var alene hjemme da han kom, og ifølge politiets siktelse kvalte håndverkeren tiåringen i husets kjeller. Seinere på dagen skal han ha dumpet liket ved ei speiderhytte fire- fem kilometer unna åstedet.

Angrepet på kjøkkenet

Avisa BT skriver i dag at jenta ble angrepet på kjøkkenet, som bar preg av at tiåringen forsøkte å kjempe mot den siktede 43-åringen.

- Sonjas søster fortalte at det lå jord og kjøkkenredskaper over alt da faren kom hjem og fant huset tomt. Det er forferdelig å tenke på, sier en av offerets venninner til avisa. Sjokkerte naboer og venner samlet seg i går foran familiens hus, der de la ned blomster til minne om den lille jenta.

- Flyttet bilen

Den siktede feieren skal ikke ha kjent tiåringen før han kom til familiens hjem torsdag formiddag, og politiet kjenner så langt ikke motivet for drapshandlingen.

Etter drapet skal 43-åringen iskaldt ha fortsatt sin runde i nabolaget, som om ingenting hadde skjedd.

- Jeg kunne ikke merke noe på ham. Han renset pipa mi, og det tok bare et kvarter. Deretter sa han farvel og ønsket meg en god dag, sier en nabo som fikk besøk av drapsmannen torsdag.

Naboen mener å ha sett at siktede flyttet bilen mens han var inne hos Sonja, slik at bakenden av bilen ble stående mot inngangsdøra.

Innrømmer vold

43-åringen har erkjent at han brukte vold mot jenta, og at han etterlot henne i livløs tilstand. Men mannen nekter straffskyld for siktelsen, som lyder på drap.

Politiet kan ikke kommentere spørsmål om jenta har blitt seksuelt misbrukt, og obduksjonsrapporten vil først foreligge i dag eller i morgen. Siktede ble i går varetektsfengslet for fire uker og vil bli underlagt en psykiatrisk undersøkelse.

SMÅBY I SJOKK: Venner og naboer av den drepte tiåringen og hennes familie la i går ned blomster utenfor huset hvor hun ble drept.