Kvalt med nylonsnor

MOSS (Dagbladet): Påtalemyndigheten mener den 39 år gamle marokkaneren kvalte sin kone, Fathia Bekkali, med en 1,2 meter lang nylonsnor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går satt ektemannen i rullestol og fortalte byretten i Moss hvor høyt han elsket kvinnen som ikke ville ha ham.

- Jeg drepte henne ikke. Jeg elsket henne med det beste av mitt hjerte. Jeg har hele tida prøvd å etterkomme hennes ønsker, og aldri truet henne til noenting. Men hun viste at hun ikke hadde lyst til å leve sammen med meg.

Psykiske problemer

Nylonsnora ble i går lagt fram i retten av Kripos-førstebetjent Knut Holthe.

Den ble funnet slynget rundt halsen på Fathia Bekkali. 28-åringen ble funnet drept og ille tilredt i et skogholt i Hobøl 30. august i fjor.

Den tiltale ektemannen klarte bare å forklare seg i 45 minutter i byretten. Da sa forsvarer Janne Kristiansen stopp.

39-åringen har fått store psykiske problemer etter at han ble siktet for drapet, og han er fremdeles preget av en bilulykke bare noen dager etter at Fathia Bekkali ble funnet.

Sterkt kort

Politiet mener at Fathia Bekkali ble drept av ektemannen 13. eller 14. august. Ett av aktors, statsadvokat Olav Thues, sikreste kort, er en kvinne som hevder hun så ektemannen ved funnstedet 14. august i fjor.

- Ja, det var denne personen jeg så, sa kvinnen da aktor viste henne et bilde av tiltalte.

De rettspsykiatrisk sakkyndige sier i en foreløpig rapport at tiltalte ikke var sinnssyk da drapet skjedde, men at han var det i vinter. Dermed kan han risikere opptil 15 års fengsel.