- Kvalte Gry i kiosken

Skien: Politiet mener Gamal Hosein kvalte sin kone i grillkiosken 13. januar. Ifølge påtalemyndigheten kan bare kvelning forklare den slående mangelen på spor etter drap i kiosken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Retten avgjør tirsdag om Hosein skal løslates fra varetekt, eller varetektsfengsles for ytterligere 14 dager.

Etter drapet skal Hosein ifølge politiet ha skjult liket av sin kone et sted i kiosken i minst åtte timer, samtidig som han jobbet i kiosken og betjente kunder. En gang mellom klokken 23 og 2 skal drapssiktede ha fraktet bort liket, og skjult det på et ukjent sted, skriver VG.

Mandag ble kjent at en politipatrulje i Skien skal ha sett Hoseins bil stå parkert og nediset utenfor Faresgrillen klokka 1 natt til søndag 14. januar.

- Må løslates

Hoseins forsvarer, advokat Jan Erik Granmo, mener politiet ikke har nok bevis til å kunne varetektsfengsle hans klient. Granmo var ikke nådig i sin kritikk av påtalemyndigheten etter at det drøyt fire timer lange fengslingsmøtet i Skien og Porsgrunn forhørsrett var avsluttet mandag:

- Politiet hadde lite nytt å komme med, og bygger kravet om fortsatt varetekt på en rekke indisier og sprikende vitneavhør, sier Granmo til NTB.

Han sier at han ikke skjønner hvorfor politiet i retten er så opptatt av å dokumentere at Hoseins bil ikke sto foran grillen på ettermiddagen den aktuelle lørdagen, dersom de mener politiet fraktet bort sin døde kone om natten.

- Jeg har lagt fram vitneavhør som viser at Hoseins bil sto utenfor Faresgrillen store deler av den dagen Gry skal ha blitt drept. Så her er det svært sprikende vitneforklaringer, sier Granmo.

- Ikke gjort noe galt

Hosein selv forklarte seg bare ganske kort i retten mandag.

- Jeg føler meg trygg. Jeg vet at jeg ikke har gjort noe galt, sa Hosein til Dagbladet før fengslingsmøtet mandag.

- Vi har lagt fram vår sak, og så er det bare å vente på rettens avgjørelse, var den knappe kommentaren fra påtaleansvarlig, politiadvokat Jon H. Borgen ved Skien politidistrikt da han kom ut fra fengslingsmøtet.

(NTB)