- Kvalte Linda i dobbeltsenga

TROMSØ (Dagbladet): For kort tid siden beslagla politiet senga som drapsofferet Linda Didriksen (18) delte med sin jevnaldrende kjæreste. Politiet tror kjæresten kvalte den gravide Linda mens hun lå i senga.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det skal være funnet rester etter en betydelig mengde urin i madrassen. Det er et kjent fenomen at personer som dør av kvelning, tømmer seg for urin.

- Det er vanlig at blæren tømmer seg ved en død som skyldes henging elller kvelning, sier leder Glenny Cecilie Alfsen i Den Norske Patologforeningen.

Dagbladet vet at den aktuelle sengemadrassen er sendt til DNA-testing, for om mulig å fastslå hvorvidt madrassen inneholdt urin fra den drepte jenta.

Prosessen skal være kostbar og tidkrevende, og det er heller gitt at analysene vil gi et klart svar.

Ga vekk senga

Politiinspektør Ann Rødvei vil ikke svare på noen spørsmål om senga og en sofa, som også er beslaglagt.

Linda Didriksen forsvant fra hybelleiligheten sin på Ørnes 1. juni i fjor. Noen måneder seinere, utpå høsten, spurte kjæresten en av Lindas nærmeste venninner om hun ville overta senga og sofaen som de to hadde delt.

Lindas venninne bodde på dette tidspunkt på hybel i Bodø. Hun takket ja, selv om hun skal ha stusset over tilbudet. Spesielt senga var, ifølge Dagbladets kilder, både relativt ny og kostbar.

Ga klarsignal

Politiet behandlet ikke Lindas forsvinning som en kriminalsak før 1. juni i år , nøyaktig ett år etter at jenta ble borte.

Da ble levningene hennes funnet ved Storvikskaret, 25 km nord for Ørnes. Klærne ble funnet ytterligere 15 km nordover, ved utløpet av Skaugvollelva (sistnevnte funnsted ligger fem km fra siktedes foreldrehjem på Inndyr).

Midt i juni ble Lindas kjæreste pågrepet og siktet for drapet, og i månedsskiftet juni/juli tok politiet kontakt med Lindas venninne.

Hun befant deg da i Meløy, men ga klarsignal til at politiet kunne hente senga og sofaen ut av hybelen i Bodø. Fra tidligere avhør var politiet kjent med at venninnen disponerte Lindas seng.

Ble spurt i avhør

For tre uker siden - i midten av juli - ble Lindas venninne og hennes kjæreste kalt inn til vitneavhør.

Uavhengig av hverandre fikk begge spørsmål om noen av dem er sengevætere, eller om de på noen måte kunne ha havnet urinsøl i senga.

Begge skal ha vært nei.

Ifølge Dagbladets opplysninger, skal Lindas nære venninne indirekte ha blitt fortalt at politiet mistenker 20-åringen for å ha kvalt Linda i senga.

NEKTER Å LA SEG AVHØRE: Politiet har ikke konfrontert 20-åringen med sin nye hovedteori. Her tar han sine siste skritt i frihet inn på Bodø politistasjon 15. juni. Han møtte til det som skulle være et vanlig vitneavhør, men ble pågrepet og siktet få minutter ut i avhøret. Til venstre siktedes forsvarer, advokat Roald Angell.