Kvalte sønn (8) med målebånd

SKIEN(Dagbladet): Den 28 år gamle mora kvalte sønnen (8) med et måleband. Hun er kjent strafferettslig tilregnelig - og må møte i retten tiltalt for forsettlig drap. Det er enestående at det blir reist full straffesak etter barnedrap her i landet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det vanlige er at foreldre som tar liv av sine barn, er syke og ikke strafferettslige tilregnelige. Jeg kjenner ikke til en tilsvarende sak, sier førstestatsadvokat Arnfinn Hval i Vestfold og Telemark til Dagbladet.

Han har tatt ut tiltalen mot mora. Barnedrapssaken skal rulles opp i Tønsberg byrett i neste uke.

Fortvilet liv

Natt til 27. april i år tok mora livet av sin åtte år gamle sønn i leiligheten deres i Tønsberg.

Ifølge tiltalen ga hun ham først en sovepille. Deretter kvalte hun sønnen med måleband. Mora har erkjent de faktiske forholdene.

Bakgrunnen for hennes drastiske handling, var hennes fortvilte liv og økonomiske situasjon, har hun forklart. Kvinnen forsøkte å ta sitt eget liv etter ugjerningen mot gutten, men klarte det ikke.

Full straffesak

De to psykiatrisk sakkyndige som har undersøkt 28-åringen er ikke i tvil om at hun er strafferettslig tilregnelig. Hun var klar og bevisst i gjerningsøyeblikket og har forklart seg detaljert om hendelesforløpet.

Rapporten til de sakkyndige er godkjent av den rettsmedisinske kommisjonen. Tiltaltes straffeansvar er det dermed liten tvil om.

- Jeg tar den rettsmedisinske rapporten til etterretning, sier tiltaltes forsvarer, advokat Ellen Haugsrød, til Dagbladet.

Underslag

Kort tid før barnedrapet ble den 28 år gamle mora tatt for underslag i en selvforsvars-klubb i Tønsberg, der hun hadde et sentralt verv. Beløpet på 46 000 kroner er med i tiltalen.

Pengenøden og avsløringen av underslaget gjorde at hun ble deprimert og ikke visste hvordan hun skulle komme ut av problemene. Ifølge politiforklaringene fikk hun tanker om å gjøre slutt på det hele.

Hun har begrunnet drapshandlingen mot sønnen med at han ikke ville klare seg uten henne. Barnefaren hadde den enslige mora ikke hatt kontakt med på svært lenge.

I slutten av april bestemte hun seg for å ta livet av sønnen og seg selv. Hun klarte bare det første.

Nå må hun stå til fullt ansvar for ugjerningen.