DREPTE STEFAR: Ifølge rettsdokumenter utførte den 33-år gamle mannen en såkalt «atomic wedgie» på sin stefar, bedre kjent som truserøsk på norsk. I slåsskampen trakk 33-åringen stefarens underbukse så høyt opp at den viklet seg rundt nakken, og kvelte ham. Foto: Reuters / NTB Scanpix
DREPTE STEFAR: Ifølge rettsdokumenter utførte den 33-år gamle mannen en såkalt «atomic wedgie» på sin stefar, bedre kjent som truserøsk på norsk. I slåsskampen trakk 33-åringen stefarens underbukse så høyt opp at den viklet seg rundt nakken, og kvelte ham. Foto: Reuters / NTB ScanpixVis mer

Kvalte stefaren til døde med underbuksa etter truserøsk. Nå er han dømt til 30 år i fengsel

- Jeg skulle bare forsvare meg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 33 år gammel mann fra Oklahoma i USA er dømt til 30 år i fengsel for uaktsomt drap, etter å ha kvalt sin stefar, skriver CBS.

Drapet skjedde i desember 2013, etter en opphetet krangel mellom 33-åringen og hans stefar.

De to skal ha drukket øl hjemme hos stefaren, da stefaren hadde kommet med nedsettende kommentarer om sin kone, som altså er den drapsdømtes mor.

33-åringen bodde i campingvogna ved siden av sin mor og stefar, og stefaren hadde bedt om skilsmisse tre måneder tidligere, ifølge News9.

«Atomic wedgie» 33-åringen reagerte kraftig på stefarens nedsettende kommentarer drapskvelden, og det brøt ut håndgemeng mellom de to.

Ifølge rettsdokumenter utførte 33-åringen da en såkalt «atomic wedgie» på stefaren, bedre kjent som truserøsk på norsk. I slåsskampen trakk 33-åringen stefarens underbukse så høyt opp at den viklet seg rundt nakken, og kvelte ham.

Blodspor ble funnet på kjøkkenet, i stua og i taket på stua.

Den uvanlige drapsmetoden gjorde at saken fikk medieomtale verden rundt da tiltalen ble kjent i januar.

Ringte selv til politiet En talsperson for rettsmedisineren i Oklahoma, konstaterte at dødsårsaken var oksygenmangel og stump vold.

33-åringen uttalte i retten at han ikke forsøkte å drepe sin stefar, men at slåsskampen kom ut av kontroll og at han bare forsøkte å forsvare seg.

Det var 33-åringen som selv ringte 911 etter drapet.