- Kvarme har sitt på det tørre

Einar Gelius' egen fagforening levner sitt medlem små sjanser i kampen mot biskop Kvarme.

- MÅ FORVENTE LOJALITET: Gelius' egen fagforening mener biskop Ole Christian Kvarme har gode kort på hånda. Fagforbundet Teologene mener Kvarme har grunn til å forvente lojale ansatte.
Foto: Jeanette Landfald/Dagbladet.
- MÅ FORVENTE LOJALITET: Gelius' egen fagforening mener biskop Ole Christian Kvarme har gode kort på hånda. Fagforbundet Teologene mener Kvarme har grunn til å forvente lojale ansatte. Foto: Jeanette Landfald/Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Leder Heinke Foertsch i Fagforbundet Teologene er blitt kontaktet av sitt medlem Einar Gelius, med ønske om juridisk bistand.

Det lover lederen å stille med, men noen knusende seier over arbeidsgiveren og biskop Kvarme ser hun ikke for seg.

- Det står i tjenestemannsloven at avskjedssak kan reises når en ansatt skader tjenestens omdømme. Arbeidsgiversiden har i denne saken sitt på det tørre, sier Foertsch til Dagbladet.

Handler om flere saker Det har så langt fremkommet få detaljer om hvor saken mot Gelius står og hva som er bakgrunnen. Ifølge Foertsch er det ikke ene og alene boka «Sex i Bibelen» som er bakgrunnen for at Kvarme vil kvitte seg med Gelius.

- Biskopen sier at dette ikke er den eneste grunnen, og at dette ikke er den første saken arbeidsgiveren har tatt opp med Gelius, sier Foertsch.

Hun legger til: - Det er ikke ukjent at Gelius av noen oppfattes som en fargerik person i herrens hage, mens andre mener han er en helt håpløs person.

Ifølge fagforeningslederen er avskjedssaken mot Gelius så langt ikke formalisert.

- Kvarme har hatt et møte med Gelius hvor han har gjort rede for sin intensjon om å reise avskjedssak. Det har vært noen samtaler mellom dem, og vil bli flere. Som fagforening avventer vi nå en redegjørelse fra arbeidsgiveren. så langt er vi ikkek ommet, sier hun.

Forventer lojalitet - Er saken mot Gelius et tegn på manglende takhøyde, slik enkelte mener?

- Arbeidsgiver forventer en viss lojalitet og at ansatte følger de regler som er satt. Kirken skiller seg i så måte ikke fra arbeidslivet forøvrig. Når noen tøyer reglene er det vanlig at arbeidsgiver reagerer, sier Foertsch.

Gelius' fagforening skal snart starte drøftinger med hans arbeidsgivere.

- Jeg håper vi kommer til en minnelig løsning, og håper vi unngår en rettssak. Arbeidsgiversiden pleier å stå sterkt i slike saker, sier Gelius' våpendrager.

PÅ TUR. Sogneprest Einar Gelius er for tda på reise i Finnmark, og har ikke ønsket å kommentere avskjedssaken mot ham.
FOTO: AGNETE BRUN/MAGASINET.
PÅ TUR. Sogneprest Einar Gelius er for tda på reise i Finnmark, og har ikke ønsket å kommentere avskjedssaken mot ham. FOTO: AGNETE BRUN/MAGASINET. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer