- Kvarme har sitt på det tørre

Einar Gelius' egen fagforening levner sitt medlem små sjanser i kampen mot biskop Kvarme.

- MÅ FORVENTE LOJALITET: Gelius' egen fagforening mener biskop Ole Christian Kvarme har gode kort på hånda. Fagforbundet Teologene mener Kvarme har grunn til å forvente lojale ansatte.
Foto: Jeanette Landfald/Dagbladet.
- MÅ FORVENTE LOJALITET: Gelius' egen fagforening mener biskop Ole Christian Kvarme har gode kort på hånda. Fagforbundet Teologene mener Kvarme har grunn til å forvente lojale ansatte. Foto: Jeanette Landfald/Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Leder Heinke Foertsch i Fagforbundet Teologene er blitt kontaktet av sitt medlem Einar Gelius, med ønske om juridisk bistand.

Det lover lederen å stille med, men noen knusende seier over arbeidsgiveren og biskop Kvarme ser hun ikke for seg.

- Det står i tjenestemannsloven at avskjedssak kan reises når en ansatt skader tjenestens omdømme. Arbeidsgiversiden har i denne saken sitt på det tørre, sier Foertsch til Dagbladet.

Handler om flere saker Det har så langt fremkommet få detaljer om hvor saken mot Gelius står og hva som er bakgrunnen. Ifølge Foertsch er det ikke ene og alene boka «Sex i Bibelen» som er bakgrunnen for at Kvarme vil kvitte seg med Gelius.

- Biskopen sier at dette ikke er den eneste grunnen, og at dette ikke er den første saken arbeidsgiveren har tatt opp med Gelius, sier Foertsch.

Hun legger til: - Det er ikke ukjent at Gelius av noen oppfattes som en fargerik person i herrens hage, mens andre mener han er en helt håpløs person.

Ifølge fagforeningslederen er avskjedssaken mot Gelius så langt ikke formalisert.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer