Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kvartalstyranni

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Storinvestor Stein Erik Hagen angriper kortsiktigheten i næringslivet og den sterke opptattheten av avkastning. Han er særlig kritisk til kvartalsrapporteringen, som er børsens krav. Selv kaller han dette «kvartalstyranniet», og over tid er det ødeleggende for bedriftenes verdiskaping, sier han. Derfor syns han rapportering hver fjerde eller sjette måned kan være bedre.

• Vi er enig med Hagen i at kortsiktigheten i norsk næringsliv er et problem. Mange investorer er opptatt av å selge seg ut av engasjementer for å sikre gevinster, mens hensynet til samfunn og arbeidsplasser kommer i annen rekke. På den annen side må vi innrømme at vi ikke syns Hagens egne sprang og sidesprang gjennom forretningslivet har vist spesiell stor langsiktighet. I det siste har han engasjert seg sterkt i Orklas bebudete salg av Orkla Media. I den saken endrer han jo syn mellom hver gang han ytrer seg. Kan det tenkes at han forveksler kvartal med måned?

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling