«Kvartetten» møtes for å drøfte Midtøsten

Kvartetten av Midtøsten-meklere skal møtes neste uke i New York for å drøfte krisen i Midtøsten, bekreftet danske tjenestemenn tirsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FNs generalsekretær, representanter for EU og utenriksministrene i USA og Russland skal møtes mandag og tirsdag, ifølge den danske utenriksministeren Per Stig Møller. Han skal representere EU på møtet. Også EUs utenrikspolitiske koordinator Javier Solana og EU-kommissær for utenrikssaker, Chris Patten, vil delta.

Tirsdag slutter utenriksministrene for Egypt, Jordan og Saudi-Arabia seg til møtet.

Møller opplyste også at en arbeidsgruppe for kvartetten skal møtes i London onsdag for å drøfte økonomisk støtte til de palestinske reformene.

Norge, som leder givergruppen for Palestina, Japan og representanter for Verdensbanken og Det internasjonale pengefondet IMF deltar også på London-møtet.

En talsmann for det amerikanske utenriksdepartementet sa at arbeidsgruppen skal drøfte reformforslaget som ble lagt fram av den palestinske selvstyremyndigheten i Gaza i forrige uke.

Giverne sier at reformforslaget er godt, men at det ikke vil lykkes om ikke Israel avslutter okkupasjonen av de palestinske territoriene og frigir over 4 milliarder kroner i skattepenger som tilhører palestinerne.

(NTB)