Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kveite-sjokk! Kveite-sjokk!

TROMSØ (Dagbladet): Hvilken fiskelykke! Oddmund Langholm var på juksefiske i Varangerfjorden, og endte opp med ei kveite på utrolige 212 kilo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fisken er over to meter lang, bare hodet veide 16,7 kilo. Kveita var så diger at fiskeren ikke maktet å hanskes med den aleine. Det gjorde ikke saken bedre at været var dårlig og bølgene høye.

Enmannssjarken rullet fram og tilbake. Men Langholm er seig som møringer flest - tanken om å kutte snøret streifet ham aldri.

Måtte ha hjelp

Han måtte imidlertid tilkalle nødhjelp fra en forbipasserende båt. Ved å feste et tau rundt kveita berget han og hjelperen så vidt kjempefisken over ripa på den vesle sjarken.

- Utrolig. Dette er sånt som skjer én gang i livet, sier Langholm til avisa Østhavet.
Mannen fra Halsa på Nordmøre har vært på finnmarksfiske siden 1981. Mye har «juksakaillen» opplevd, men aldri noe i nærheten av dette.

Det hører med til historien at kveita beit på en vanlig juksekrok, beregnet på torsk opptil 25 kilo.
- Jeg fatter ikke hvordan det er mulig, sier han.

Norsk rekord

Fangsten ble gjort på 140 favner om lag 100 kilometer nordvest av Vardø. Ferdig sløyd skal vekta være 166 kilo. Med en kilopris på 27 kroner tjener Langholm anstendige 4500 kroner på sin fiskelykke. Han regner med å selge fisken til en restaurant i Trondheim.

Verdens største kveite er fanget utenfor Island, og vekta var 266 kilo. Ved Fiskerihøgskolen i Tromsø kan man opplyse at Langholms fangst er meget sjelden, og trolig norsk rekord. Med jukse. Inntil det motsatte er bevist, naturligvis.

STOLT FISKER: - Eventyrlig, sa Oddmund Langholm om kveitefangst på 212 kilo.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!