Kveldskos

FROGNER (Dagbladet): Lars Grønnerød fikk nyheten om at han var frifunnet for medvirkning til trippeldrapet på TV. Han satt i stua hjemme i Frognerveien i Oslo. I ettermiddag var han på bar med sine advokater. Og i går kveld spiste han middag med en venninne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lars er båtmann, og kommer sannsynligvis til å bruke sankthanshelga på fjorden med venner, hvis værgudene tillater det. I går vanket det også gratulasjoner til 43-åringen, etter det Dagbladet får opplyst.

- Jeg er glad, var stort sett alt Lars ville si, etter at frifinnelsen var et faktum. En dom på to og et halvt år for medvirkning til uaktsomt drap kan Lars leve med, etter det Dagbladet får opplyst.

Sykkelvelt

For den kriminelle Grønnerød var det en voldsom oppreisning å bli trodd på alle vesentlige punkter - i motsetning til Veronica og Per Orderud, begge med plettfritt rulleblad.

I går ettermiddag var Lars i konferanse med sine forsvarere, Morten Kjensli og Steinar Wiik Sørvik, på advokatenes kontor ved tinghuset.

Lars syklet fra Frognerveien - og presterte en skikkelig velt på hjemturen foran ei gruppe pressefolk.

Vil ha fred

Forsvarerne sier til Dagbladet at Lars nå mest av alt ønsker seg fred etter alt oppstyret.

- Han valgte å utebli fra domsavsigelsen nettopp av den grunn, og ønsker seg så fort som mulig tilbake til et normalt liv i anonymitet, sier Kjensli.

- Men Riksadvokaten kan anke dommen?

- Slik denne saken er blitt ført for retten, ser vi for så vidt ikke for oss en anke fra påtalemyndigheten som særlig sannsynlig, sier forsvarerne.