Kvelningsfunn feller ikke Gamal

SKIEN (Dagbladet): Sentrale politietterforskere i Gry-saken er ikke i tvil om at Gry Hosein (28) må ha blitt kvalt. Etter at obduksjonen av Gry påviste bloduttredelser på halsen, pustet etterforskerne lettet ut. Men politiet vil ikke si noe offentlig om dødsårsaken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Funnet av bloduttredelser på Grys hals kan ikke festes direkte til den drapssiktede ektemannen Gamal Hosein (35).

Det er et faktum at et nøyaktig tidspunkt for når Gry døde, samt fysiske spor som direkte knytter mistenkte til ugjerningen, vanskelig kan leses ut av obduksjonen.

Jaktet på kilde

Internt i Skiens-politiet ble det i går jaktet på kilden til lekkasjen fra den foreløpige obduksjonsrapporten fra Rettsmedisinsk institutt. Politiledelsen mener det er et stort problem at informasjon om obduksjonsresultatene har kommet ut. Etter det Dagbladet vet, er den skriftlige rapporten kortfattet. Patologene vil i den skriftlige rapporten ikke konkludere med en entydig dødsårsak før ytterligere undersøkelser er foretatt.

Politiet i Skien har likevel så stor tro på at innholdet i den foreløpige obduksjonsrapporten peker i deres favør, at den vil bli tillagt stor vekt fra politiets side under lagmannsrettens behandling av fengslingen i dag.

Det går fram av det foreløpige obduksjonsmaterialet at den sannsynlige dødsårsaken er kvelning. Den muntlige informasjonen utfyller bildet. Samlet konkluderer obduksjonsinformasjonen med at Gry Hosein ble kvalt.

Gamal Hoseins forsvarer, Jan Erik Granmo, mener politiet fremdeles ikke har vist fram noe som kan felle hans klient.

- Jeg forholder meg til det patologene skriver i den foreløpige rapporten, og ikke til hvorledes politiet og lekfolk tolker informasjonen.

Bekrefter

Granmo bekrefter at informasjon om de nevnte bloduttredelser på Gry også har tilflytt ham.

- Jeg vil ikke kommentere enkeltheter i en foreløpig obduksjonsrapport, sier Granmo til Dagbladet.

Rent formelt mener han at den foreløpige obduksjonsrapporten verken skader eller styrker Gamals sak.

Taus

Politiadvokat Jon H. Borgen i Skien mener at det kan være til skade for etterforskningen at informasjon fra den foreløpige rapporten har kommet ut i flere medier.

Han sier også at informasjonen som er kommet ut inneholder feil. Hva som ikke stemmer med det han selv vet, ønsker ikke Borgen å si noe om, verken generelt eller spesifikt.

Den endelige obduksjonsrapporten fra Rettsmedisinsk institutt kan etter det Dagbladet forstår være klar allerede i løpet av helga. Politiet vil ikke si om informasjon herfra skal komme ut.

<B>SØK:</B> Eksperter fra Kripos og politiet i Skien startet i går søket i Skiensvassdraget for å finne eiendelene etter Gry Hosein og plassen hun ble dumpet fra.