Kvikner til - hver for seg

Maria Teresia og Maria de Jesus har åpnet øynene, samt beveget hender og føtter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Legene ved sykehuset i Los Angeles betegner tvillingenes tilstand som kritisk, men stabil.

- Maria de Jesus beveger munnen nesten som om hun skulle sende av gårde slengkyss, akkurat slik hun pleide å gjøre før operasjonen. Det er et godt tegn, sier doktor Jahn Frazee til Associated Press.

De ett år gamle jentene er fortsatt under bedøvelse, men skal ha vist god respons på berøringer fra sykepleierne som passer på dem døgnet rundt. Nye framskritt kommer visstnok hver eneste dag, så legene er forsiktig optimistiske med tanke på jentenes framtid.

Tvillingene fra Guatemala ble skilt fra hverandre sist tirsdag i en operasjon som tok mer enn 22 timer. De to var vokst sammen i hodet, men hadde hver sin hjerne. Påkjenningen var stor for de unge foreldrene, Alba Leticia Alvarez (23) og Wenceslao Quiej Lopez (21).

Et liknende tilfelle har dukket opp på et sykehus i Dallas i Texas. Der må legene bestemme seg for om de vil forsøke å skille det egyptiske tvillingparet Ahmed og Mohammed Ibrahim. En eventuell operasjon blir mer komplisert enn hos Maria Teresia og Maria de Jesus, ettersom hjernene til de egyptiske guttene overlapper hverandre i enkelte områder.