RØRENDE ØYEBLIKK: En eldre, uidentifisert kvinne skapte et rørende øyeblikk under helgas minnesmarkering for våpenhvilen som fikk slutt på første verdenskrig. FOTO: Kay Nietfeldt / DPA / NTB Scanpix
RØRENDE ØYEBLIKK: En eldre, uidentifisert kvinne skapte et rørende øyeblikk under helgas minnesmarkering for våpenhvilen som fikk slutt på første verdenskrig. FOTO: Kay Nietfeldt / DPA / NTB ScanpixVis mer

Kvinne (100): - Er du fru Macron?

En eldre, uidentifisert kvinne skapte et rørende øyeblikk under helgas minnemarkering for våpenhvilen som fikk slutt på første verdenskrig.

I helga var flere verdensledere samlet i Frankrike, i forbindelse med 100-årsmarkeringen av våpenhviledagen. Under markeringen stjal en eldre, uidentifisert kvinne oppmerksomheten med en liten misforståelse.

Kvinnen, som var kledd i mørkeblå kåpe og hvitt strikkeskjerf og -lue, møtte i helga opp til seremonien som fant sted i Compiègne hvor våpenhvileavtalen ble signert 11. november i 1918.

- Er du fru Macron?

Da president Macron endelig gikk forbi henne, benyttet hun anledningen til å håndhilse på ham. Deretter vendte hun seg mot Merkel, tok tak i hånda hennes, og spurte:

- Er du fru Macron?

I en brøkdel av et sekund virket Merkel litt satt ut, før hun raskt smilte og svarte på tysk:

- Jeg er Tysklands forbundskansler, som ble oversatt av en tolk til kvinnen, ifølge The Guardian.

Så spurte kvinnen nok en gang om Merkel var president Macrons kone, før Merkel lente seg mot henne og gjentok svaret på fransk.

- Je suis chancelière allemand.

Fikk bilde

Den britiske avisa beskriver det som en rørende avslutning på markeringen - også for den eldre kvinnen var hendelsen følelsesladd.

- Herr Macron! Det er ikke mulig. Tenk at en liten, eldre kvinne som meg får lov til å håndhilse på den franske presidenten. Det er fantastisk - fantastisk. Ikke få meg til å gråte.

Deretter fikk Macron et tips om at kvinnen skulle fylle 101 år mandag, og fulgte opp med å insistere på at kvinnen skulle stille opp til et bilde med ham og Merkel.

- Det er fantastisk. Takk - én million ganger takk. Jeg kommer tilbake neste år, sa hun til Macron som repliserte følgende:

- Det gjør vi også. Takk for energien din og gratulerer med dagen.

Putin og Trump

Også Donald Trump og Vladimir Putin var til stede under helgas markering i Frankrike.

Det var lenge knyttet stor usikkerhet til om de ville snakke sammen under markeringen, men søndag kunne Putin bekrefte at han fikk tid til en kort samtale med den amerikanske presidenten.

På spørsmål om hvordan samtalen gikk, svarte Putin:

- Godt.

Det er ventet at Putin og Trump vil snakke mer sammen under G20-møtet i Buenos Aires seinere denne måneden.