OMKOM: I denne kafeen skal de fire ungdommene fra Halden ha krasjet. Foto: Line Brustad / Dagbladet.
OMKOM: I denne kafeen skal de fire ungdommene fra Halden ha krasjet. Foto: Line Brustad / Dagbladet.Vis mer

Kvinne (18) døde etter akeulykke på Hafjell

En av de fire som ble skadd i akeulykken på Hafjell søndag, ble mandag kveld bekreftet omkommet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tre kvinner og én mann var søndag kveld involvert i en akeulykke på Hafjell alpinlegg. De fire akte rett inn i kaféveggen i bunnen av anlegget.

De tre kvinnene, som alle er 18 år gamle, ble fraktet til Ullevål universitetssykehus etter ulykken. En av kvinnene pådro seg livstruende hode - og brystskader. Hun blir i kveld bekreftet omkommet:

- Kvinnen døde i kveld, opplyser medievakt Hedda Holth ved Ullevål universitetssykehus til Dagbladet.

Skadene til en av de andre kvinnene betegnes som alvorlige, mens den tredje kvinnen har moderate skader.

De fire ungdommene skal ifølge daglig leder i Hafjell Alpinsenter, Odd Stensrud, ha sklidd på en polstringsmatte.

- Ulykken skjedde i forbindelse med uorganisert aking utenfor anleggets åpningstid. Og på en polstringsmatte som det er strengt forbudt å fjerne eller flytte på. Disse unge menneskene bedrev en meget farlig lek med dessverre fatale konsekvenser, sier Stensrud i en pressemelding fra Hafjell Alpinsenter.

Den fjerde som var med på akingen, en 18 år gammel mann, slapp fra ulykken med lettere fysiske skader.

Ansatte og ledere i sorg I en pressemelding står videre at ansatte og ledere nå er i sorg.

- Det er med stor sorg vi har mottatt meldingen om at den unge kvinnen døde av skadene hun pådro seg natt til mandag. Våre tanker går til familien, pårørende og venner. Alle vi som arbeider her på Hafjell er preget av denne ufattelige tragedien, sier Odd Stensrud i pressemeldinga.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette var nemlig en ulykke som aldri skulle ha funnet sted.

- Hafjell er et familieanlegg med meget få alvorlige ulykker. Dette er slikt som vi intenst arbeider for ikke skal skje, sier Stensrud.

Fire 18-åringer fra Halden Det var i søndag kveld at fire 18-åringer ble skadd etter en akeulykke ved Hafjell alpinanlegg.

- Det har vært en alvorlig akeulykke i Hafjell alpinanlegg. Fire personer har akt etter stengetid. De har akt inn i en kafévegg i bunnen av anlegget, sier operasjonsleder Atle B. von Obstfelder ved Gubrandsdalen politidistrikt til Dagbladet søndag.

Halden Arbeiderblad skriver at de fire ungdommene skal være avgangselever ved Halden Videregående Skole, og var samlet i Hafjell til et privat russetreff.

- Mannen hadde lettere skader og ble utskrevet allerede i går, forteller kommunikasjonsrådgiver Line Fuglehaug ved Innlandet sykehus.

De første på stedet Medlemmene i bandet «Torgeir og kjendisene» var ifølge Moss Avis de første på stedet. De satt innenfor kafeen der ungdommene traff veggen.

— Vi hørte et kjempesmell og trodde at en høyttaler hadde falt ned. Da vi skjønte at det ikke var det løp vi ut og ble møtt av et forferdelig syn, sier Hansen til moss-avis.no.