Drap i Bangladesh

Kvinne (19) brent i hjel. 16 dømt til døden

Nusrat Jahan Rafis rektor blant de dømte.

OPPRØRTE LANDET: Drapet på Nusrat Jahan Rafi (19) utløste sterke reaksjoner i Bangladesh. Rettssaken er gjennomført i rekordfart. Foto: Sazzad Hossain / AFP / NTB Scanpix
OPPRØRTE LANDET: Drapet på Nusrat Jahan Rafi (19) utløste sterke reaksjoner i Bangladesh. Rettssaken er gjennomført i rekordfart. Foto: Sazzad Hossain / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

16 personer, inkludert en rektor, er dømt til døden etter at bangladeshiske Nusrat Jahan Rafi (19) ble brent til døde på sin egen skole i april, melder AFP.

Ifølge dommen ble 19-åringen brent på ordre av rektoren, Siraj Ud Doula, fordi hun ikke ville trekke tilbake anklager om seksuell trakassering fra ham.

Konspirasjon

Etterforskningen har avdekket en omfattende konspirasjon for å bringe Nusrat til taushet. De dømte omfatter, i tillegg til rektoren, to lærere, to kvinnelige klassekamerater av henne samt to lokalpolitikere i Bangladeshs statsbærende parti Awami-ligaen.

I tillegg er en rekke lokale politifolk funnet skyldig i å ha samarbeidet med de domfelte ved å spre uriktig informasjon om at 19-åringen begikk selvmord, melder BBC News.

Drapet skjedde i småbyen Feni, ca. 160 km utenfor Bangladeshs hovedstad Dhaka.

Saken vakte stor oppsikt i Bangladesh, der seksuell trakassering er svært utbredt, men også sjelden blir meldt på grunn av trakassering, trusler og vold mot ofrene.

Demonstrasjoner

Store demonstrasjoner ble utløst av drapet. Landets statsminister Sheikh Hasina erklærte at «ingen av de skyldige vil bli spart for rettslig forfølgelse».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer