Kvinne (19) død, flere alvorlig skadd

Mange unge i svært stygge trafikkulykker i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mange unge var involvert i svært alvorlige trafikkulykker natt til lørdag. I Lindås i Hordaland omkom en 19 år gammel kvinne da bilen hun var passasjer i braste inn i en fjellvegg.

I tillegg til kvinnen var det fire unge menn i bilen, alle i begynnelsen av 20-årene. Alle de fire slapp imidlertid fra ulykken med lettere skader.

- Bilen har kjørt utfor veien, truffet en fjellvegg og deretter havnet på motsatt side av kjørebanen, hvor den har snurret og kjørt utfor veien igjen, forteller lensmann Kjell Idar Vangberg i Radøy.

Foreløpig er det for tidlig å si hva som var årsaken til ulykken som skjedde på riksvei 57 i 2.30-tiden. Den unge kvinnen som omkom satt i baksetet i bilen. Ingen andre biler var involvert.

Ungdommer skadd

I Førde i Sogn og Fjordane var enda yngre personer involvert i en stygg trafikkulykke samme natt. Det var fem personer i alderen 15 til 18 år i personbilen som kjørte av veien på Moskog like før klokka 2 natt til lørdag.

- En av dem satt fastklemt og ble kjørt med ambulanse til Førde sentralsjukehus, sier operasjonsleder Kjell Fonn i Sogn og Fjordane politidistrikt.

Den 18 år gamle kvinnen ble lørdag morgen brakt til Haukeland universitetssjukehus i Bergen for operasjon. Klokken 11.30 ble skadeomfanget betegnet som alvorlig. Tilstanden var da stabil. De fire andre slapp fra ulykken med lettere skader.


Kjørte på elg

Verre gikk det med en 26-åring fra Harstad som kjørte på en elg i Vikna kommune i Nord-Trøndelag.

Det var en forbipasserende som oppdaget ulykken på riksvei 770 ved Lødding natt til lørdag. Politiet ble varslet klokken 2.44, men det er uklart når ulykken har skjedd.

- Mannen ble kastet ut av bilen i sammenstøtet og ble liggende bevisstløs et stykke fra bilen, sier operasjonsleder Dag Hjulstad i Nord-Trøndelag politidistrikt.

26-åringen ble fløyet til St. Olavs hospital i Trondheim. Sykehuset karakteriserer skadene som meget alvorlige, og tilstanden var lørdag formiddag stabil. Elgen døde i sammenstøtet.


Fastklemt

I Lillesand var det en stygg ulykke der tre biler var involvert like før klokken 11.30 lørdag formiddag. Også her var unge involvert.

Ulykken skjedde da en bil kom over i motgående kjørefelt, sneiet en bil og frontkolliderte med en annen. Førerne i de to bilene som frontkolliderte skal begge ha blitt alvorlig skadd, og er brakt til sykehus i Kristiansand. En av dem satt fastklemt etter kollisjonen.

- Tre barn eller ungdommer som satt på i bilen som ble påkjørt ble lettere skadd og er brakt til sykehus i Arendal, opplyser operasjonsleder Ove Austenaa i Agder politidistrikt.

(NTB)