Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Kvinne (19) voldtatt i Holmestrand i natt

Ble overfalt ved en frisørsalong. Til sammen tre jenter forsøkt voldtatt i Oslo og i Haugesund.

VOLDTEKT OG VOLDTEKTSFORSØK: Flere kvinner skal ha blitt voldtatt eller forsøkt voldtatt flere steder i Norge i løpet av natta. Her undersøker politiet et voldtektsforsøk i Ivan Bjørndals gate på Bjølsen i Oslo i natt. Foto: Tipser.no/Daniel D. Laabak
VOLDTEKT OG VOLDTEKTSFORSØK: Flere kvinner skal ha blitt voldtatt eller forsøkt voldtatt flere steder i Norge i løpet av natta. Her undersøker politiet et voldtektsforsøk i Ivan Bjørndals gate på Bjølsen i Oslo i natt. Foto: Tipser.no/Daniel D. Laabak Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 19 år gammel jente oppsøkte i natt legevakta i Holmestrand og meldte at hun hadde blitt voldtatt.

- Hun gikk inn i en sidegate der hun ble angrepet bakfra og holdt mot en vegg. Hun ble holdt på en måte slik at hun ikke har sett ansiktet til gjerningsmannen, sier operasjonsleder Petter Aronsen i Vestfold politidistrikt til Dagbladet.

Voldtekten skal ha skjedd ved frisørsalongen Klippestova i byen, ved Jernbanegaten, Nyveien, Weidemansgate og Langata i 00.30-tida.

- Da var det fortsatt fint vær ute og det var mange folk i området og på balkonger i leiligheter rundt. Vi ønsker at dersom noen har sett eller hørt noe, om å ta kontakt med politiet, sier Aronsen.

To forsøk i Oslo I Oslo har politiet fått meldinger om to voldtektsforsøk i løpet av natta.

- En kvinnen opplyser at hun ble forsøkt voldtatt på Grønland i byen, sier vaktleder Pål Berger ved Krimvakta i Oslo-politiet til Dagbladet.

Gjerningsmannen beskrives å ha østeuropeisk utseende. Han skal være 170 centimeter høy og var iført en langermet pique-skjorte og lysebrune bukser.

Kvinnen ble ført til voldtektsmottaket.

Det andre voldtektsforsøket skjedde i Ivan Bjørndals gate på Bjølsen. Politiet fikk melding 04.30.

- En kvinne skal ha blitt fulgt etter fra en bussholdeplass og blitt forsøkt voldtatt, sier Berger.

Gjerningsmannen beskrives som 170 centimeter høy. Han var iført rød t-skjorte og olabukser. Han skal ha et mørkt utseende - muligens fra Iran, opplyser politiet.

- Vi sjekker aktuelle overvåkningskameraer i området og ser på muligheten om vedkommende var på den aktuelle bussen, sier Berger.

Begge de fornærmede kvinnene er i 20-åra og kom fra det uten fysiske skader.

Avverget voldtekt Det skal også ha vært et voldtektsforsøk på Flotmyr i Haugesund i natt. Haugaland og Sunnhordaland politidistrikt opplyser til VG Nett at en kvinne ble overfalt av en mann da hun gikk i en undergang.

Mannen skal ha klart å legge kvinnen i bakken, men hun skrek om hjelp og en mann kom til og avverget voldtekten, skriver avisa.

Gjerningsmannen, som beskrives å være mellom 170 og 180 centimeter høy stakk av. Han skal være mørk og mellom 25 og 30 år gammel. Han skal ha hatt på seg svart skinnjakke og olabukser.

 Politiet ber publikum om tips i sakene.