Kvinne (20) funnet død av nabo i Fredrikstad

Bekymringsmelding fra slektning. Ikke straffbart forhold, konkluderer politiet foreløpig.

 FINKJEMMET LEILIGHET OG INNGANG:  Teknikere fra Østfold politidistrikt sikrer her søndag kveld spor i plenen og oppgangen til leiligheten, der en kvinne ble funnet død tidligere på dagen. FOTO: ØYSTEIN ANDERSEN/DAGBLADET.
FINKJEMMET LEILIGHET OG INNGANG: Teknikere fra Østfold politidistrikt sikrer her søndag kveld spor i plenen og oppgangen til leiligheten, der en kvinne ble funnet død tidligere på dagen. FOTO: ØYSTEIN ANDERSEN/DAGBLADET.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

GRESSVIK (Dagbladet): Det var en 20 år gammel kvinne som ble funnet død i leiligheten sin i Gressvik like utenfor Fredrikstad sentrum søndag.

- Det var en nabo som banket på og fant henne død i egen leilighet etter bekymringsmelding fra en slektning som ikke hadde fått kontakt med henne på noen dager, opplyser etterforskningsleder Ivar Prestbakken i Østfold politidistrikt til Dagbladet seint søndag kveld.

Det var ambulansetjenesten som varslet politiet klokka 12.13 etter på ha blitt tilkalt til adressen, og Østfold politidistrikt satte i gang etterforskning av mistenkelig dødsfall.

I kveld har politiet bekreftet alder på den døde kvinnen etter at pårørende er varslet og en rekke taktiske og tekniske etterforskere fra Østfold-politiet har jobbet med saken.

- Ikke mistanke om noe straffbart «Den innledende etterforskningen så langt, viser at det foreløpig ikke er grunn til å mistenke at det er skjedd noe straffbart i forbindelse med dødsfallet. Politiet avventer imidlertid resultatet fra obduksjonen før man kan konkludere i saken. Den foreløpige obduksjonsrapporten er ventet å foreligge om et par dager».

Dette skriver politiet i en pressemelding ved 23-tiden søndag.

Fem vitner er avhørt i saken i løpet av søndagen, blant andre naboen som fant kvinnen død.

- Alltid fredelig Det private borettslaget Hurrødåsen vest ligger landlig og fredelig mindre enn 10 minutters kjøring fra Fredrikstad sentrum med boeboere i alle aldre.

I hovedinngangen leiligheten der ambulansen ble tilkalt, er det sju mindre leiligheter med enslige beboere eller par uten barn.

- Her har det alltid vært fredelige og rolig forhold. Jeg kan ikke huske sist det var en politibil her, og det er bare en gang hvert år at det er så mange ute samtidig. Det er på nyttårsaften når rakettene går, sier en mann som har bodd i borettslaget i mer enn 20 år, til Dagbladet.