Operatunnelen i Oslo:

Kvinne (20) omkom i ulykke

En 20 år gammel kvinne er bekreftet omkommet etter ulykken i Operatunnelen i Oslo natt til lørdag.

OMKOM: En person døde i tunnelen i natt. Foto: Annika Byrde / NTB
OMKOM: En person døde i tunnelen i natt. Foto: Annika Byrde / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Totalt satt det fem personer i bilen da den kolliderte med en lastebil en gang før klokka 04.30.

De pårørende er varslet, opplyser politiet.

Fire på sykehus

Til Dagbladet sier politiadvokat Rikke Lund Lefdal i Oslo politidistrikt at det er en 20 år gammel kvinne som mistet livet.

- Hun ble erklært død på stedet. De fire andre ligger på sykehus. Vi vet ikke noe konkret om skadeomfang, men de er til behandling, sier Lund Lefdal.

Ifølge politiadvokaten er alle som satt i personbilen «relativt unge», og alle er norske statsborgere.

ALVORLIG ULYKKE: En person omkom, og fire personer ble skadd, da en personbil kolliderte med en lastebil i Operatunnelen i Oslo natt til lørdag. Sjåføren av lastebilen kom fra ulykka uten fysiske skader, opplyser politiet. Foto: Annika Byrde / NTB
ALVORLIG ULYKKE: En person omkom, og fire personer ble skadd, da en personbil kolliderte med en lastebil i Operatunnelen i Oslo natt til lørdag. Sjåføren av lastebilen kom fra ulykka uten fysiske skader, opplyser politiet. Foto: Annika Byrde / NTB Vis mer

Etterforsker ulykka

Ulykken skjedde da en personbil kom over i motgående løp og krasjet i en lastebil.

Kvinnen satt fastklemt i personbilen i rundt 20 minutter. De fire andre kom seg ut av bilen på egen hånd, men ble skadd i ulykken, opplyste Oslo-politiet tidligere lørdag til NTB.

- Det vi vet er at det har vært en front-mot-front-kollisjon mellom personbilen og lastebilen. På et eller annet tidspunkt har personbilen kommet over i motgående kjørefelt. Det blir en del av etterforskningen å finne ut mer om dette, og på hvilket tidspunkt bilen har kommet over i feil felt, sier politiadvokaten.

Politiet vil videre hente inn videoovervåking, samt avhøre vitner. De har ingen informasjon per nå om at det er rus involvert, men videre etterforskning vil avdekke dette, legger hun til.

Sjåføren av vogntoget er uskadd. Han har avgitt forklaring på stedet, og blir nå ivaretatt av sin arbeidsgiver, forteller Lund Lefdal.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer