Kvinne (21) erkjenner å ha drept eldre kvinne i Lenvik

Kvinnen som er siktet for drapet på Gudrun Myrvang Thomassen (84) i Lenvik, har forklart seg om hendelsesforløpet og erkjent de faktisk forholdene, ifølge VG.

DREPT HJEMME: 84-årige Gudrun Thomassen ble funnet drept i sitt eget hjem på Øyjorda utenfor Finnsnes mandag. En 21-årig kvinne erkjenner de faktiske forholdene. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet, Bok I Nord
DREPT HJEMME: 84-årige Gudrun Thomassen ble funnet drept i sitt eget hjem på Øyjorda utenfor Finnsnes mandag. En 21-årig kvinne erkjenner de faktiske forholdene. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet, Bok I Nord Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg kan ikke gå i detalj, men det er riktig at hun har forklart seg om disse forholdene, og at det ut ifra det som har skjedd, ikke er tvil om at det er hun som har forårsaket Thomassens død, sier kvinnens forsvarer, advokat Ulf Egil Hansen, til VG.

Thomassen ble funnet drept i sin egen bolig 20. november. 21-åringen ble pågrepet senere samme kveld.

23. november ble kvinnen varetektsfengslet i fire uker. Hennes forsvarer opplyste da til NTB at den siktede 21-åringen er alvorlig syk, og hun er blitt holdt i varetekt på sikkerhetsposten på Åsgård psykiatriske sykehus i Tromsø.

Thomassen har gjort seg bemerket i alternativmiljøet og har skrevet flere bøker med budskap hun angivelig skal ha fått når hun har kommunisert med døde mennesker. Hun var også kjent som healer i lokalmiljøet, ifølge Nordlys. Blant dem som skal ha søkt hjelp hos 84-åringen, er den 21-årige kvinnen som nå er siktet for å ha drept henne.

Onsdag ble den drapssiktede kvinnen varetektsfengslet i åtte nye uker.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer