Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kvinne (21) overkjørt av politibil

- Lå i veibanen og var mørkkledd, sier politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no):  En 21 år gammel kvinne ble i 0015-tida i natt  påkjørt av en uniformert politibil i Askim.

Kvinnen ble fløyet i helikopter til Ullevål universitetssykehus. Hun skal være utenfor livsfare og tilstanden hennes var i morges stabil, men det er ikke kjent hvilke skader hun ble påført.

Politimester Arne Jørgen Olafsen i Follo opplyser at politibilen som traff 21-åringen var ute på ordinær ordenspatruljering i Askim sentrum da ulykken skjedde.

En av politifolkene hadde gått ut av bilen for å ta hånd om en mann som lagde bråk mens makkeren i førersetet kjørte bilen videre.

- En person fektet med armene og var høyrøstet. Mens en politimann gikk ut, rullet den andre bilen sakte framover. Det var da politibilen på en eller annen måte kjørte på eller over kvinnen,  sier Olafsen til Dagbladet.no.

Politipatruljen har fortalt at den skadde kvinnen lå på veien og hadde mørke klær på seg og at hun derfor ikke ble oppdaget før det var for sent.

- Hvorfor kvinnen lå i veien vet jeg ikke, sier politimesteren.

Olafsen opplyser at Spesialenheten for politisaker ble koblet inn umiddelbart, og en etterforsker derfra skal nå være på plass i Askim. Politifolk fra et annet politidistrikt ble bedt om å utføre tekniske undersøkelser på ulykkesstedet.

Politibilen var ikke under utrykning og hadde ikke blålys eller sirener på da påkjørselen skjedde. Bilen ble tauet bort etter ulykken for tekniske undersøkelser.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!