Drap i Finnsnes

Kvinne (21) siktet for drap på kvinne i 80-åra i Troms

Politiet fikk melding om trusler. Over tre timer etter ble en kvinne i 80-åra funnet drept i en annen bolig.

UNDERSØKELSER: Krimteknikere undersøkte seint i går kveld åstedet i Finnsnes. Foto: Ivan Ortegon / Nordlys
UNDERSØKELSER: Krimteknikere undersøkte seint i går kveld åstedet i Finnsnes. Foto: Ivan Ortegon / Nordlys Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En kvinne i 80-åra ble i går funnet drept i sitt eget hjem på Finnsnes i Lenvik kommune i Troms.

Politiet har vært svært sparsommelige med opplysninger om drapet. På en pressekonferanse i dag opplyste de at en 21 år gammel kvinne er pågrepet og siktet for drapet.

Ikke kjent fra politiet

- En person ble pågrepet på stedet der avdøde ble funnet. Vedkommende er en 21 år gammel kvinne. Hun er ikke kjent for politiet fra tidligere, sier regionlensmann Arnold Nilsen.

Den siktede kvinnen er fra Lenvik og er bosatt i området der drapet skjedde.

Hun ble pågrepet, tatt med til lensmannskontoret, før hun ble undersøkt av lege. Kvinnen er overført til helsevesenet ved Universitetssykehuset i Tromsø. Politiet ønsker å varetektsfengsle kvinnen, opplyser politiadvokat Marie Lygre på en pressekonferanse klokka 10.00 i dag.

Politiet vil sende bistandsanmodning til Kripos for krimtekniske undersøkelser, og har allerede bistand fra Troms politidistrikt.

Ifølge Nilsen fortsatte etterforskningen seint i går kveld og utover natta. Den siktede kvinnen har fått oppnevnt forsvarer, og de pårørende vil få tilbud om bistandsadvokat.

- Truet først andre

Den siktede kvinnen er ennå ikke avhørt.

12.15 i går fikk politiet melding om en trusselsituasjon i en bolig i Finnsnes. Meldingen ble oppfattet som alvorlig.

12.24 – ni minutter etterpå, rykket væpnet politi til boligen.

12.38 var politiet framme på stedet der truslene hadde skjedd.

Den drapssiktede kvinnen hadde forlatt huset der truslene skjedde før politiet kom. Politiet iverksatte søk på stranda, ved sjøen, i bygninger, i terrenget langs veien og i flere bolighus.

15.41 i går ble kvinnen i 80-åra funnet drept i sin egen bolig. Den 21 år gamle kvinnen ble pågrepet på åstedet.

Det var over tre timer etter at den første trusselmeldingen kom. Kvinnen i 80-åra skal ha bodd alene. Regionslensmann Arnold Nilsen opplyser at de er fornøyd med responstiden.

Tidligere skal den siktede kvinnen ha truet flere personer på en annen adresse. Ifølge regionlensmann Nilsen ble kvinnen funnet drept noen hundre meter unna der den første trusselsituasjonen oppsto. Politiet ønsker ennå ikke å uttale seg om hva som var drapsvåpenet eller om de har kontroll på våpenet.

- Er det noen relasjon mellom siktede og offeret?

- Det er ikke noe slektskapsbånd, men vi er så langt oppmerksom på at de er bekjent, sier Nilsen på spørsmål under pressekonferansen.

Politiet har avhørt flere med vitnestatus, men skal fortsatt avhøre to vitner som skal ha blitt truet i timene før drapsofferet ble funnet.

Kriseteam satt

I en pressemelding sendt ut av politiet kommer det fram at det er funn på stedet som gjør at politiet etterforsker saken som drap, og som knytter den antatte gjerningspersonen til drapet.

Da politiet ankom adressen hadde personen forlatt stedet, og det ble iverksatt søk etter vedkommende. Politiet fant seinere den drepte kvinnen på en annen adresse i samme område, på stedet fant politiet også den aktuelle personen man opprinnelig lette etter, heter det i pressemeldingen.

Lenvik kommune opplyste i går at de er informert om hendelsen.

- Kommunens kriseledelse er informert og det psykososiale kriseteamet er aktivert. Kommunens oppgave er nå å sørge for ivaretakelse av de berørte, sier kommunalsjef Bente J. Karlsen i pressemeldingen.

Saken oppdateres

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer