Kvinne (21) siktet i kokainsak fra Bolivia

Riksadvokaten vil ta ut tiltale mot den 21 år gamle lillesandskvinnen som klarte å rømme fra Bolivia i fjor etter at hun i 2008 ble tatt med kokain i bagasjen i Bolivia.

SIKTET: Den 21 år gamle kvinnen trøstes her av sin mor, Mette Øygarden. I dag ble den 21 år gamle kvinnen siktet for å smugle kokain. Foto: HENNING LILLEGÅRD/DAGBLADET.
SIKTET: Den 21 år gamle kvinnen trøstes her av sin mor, Mette Øygarden. I dag ble den 21 år gamle kvinnen siktet for å smugle kokain. Foto: HENNING LILLEGÅRD/DAGBLADET.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lillesandskvinnen vil bli tiltalt for forsøk på innførsel av 22,4 kilo kokain fra Bolivia til Norge, melder Fædrelandsvennens nettutgave.

Lillesandskvinnen har hele tiden hevdet hun er uskyldig og at hun ble lurt inn i saken. Hun hevder hun trodde hun dro på reise til Spania, og at hun skulle male hus.

Kripos avsluttet etterforskningen av kokainsaken i november i fjor.

Kvinnen slapp ut fra varetekt i Bolivia mot kausjon og meldeplikt, men ble i februar i fjor smuglet over til Chile med bil. Med nødpass og nytt etternavn kom hun om bord på et fly til Paris. Deretter gikk turen til Oslo, hvor Kripos i samarbeid med boliviansk politi satte i gang etterforskning i Norge.

I april i fjor ble Madeleine Rodriguez og Stina Brendemo Hagen dømt til fengsel i 13 år og fire måneder for forsøk på smugling av 22,3 kilo kokain til Norge.

Saken startet i mai 2008 da den da 18 år gamle kvinnen fra Lillesand ble pågrepet på flyplassen i Cochabamba i Bolivia sammen med de to andre norske kvinnene.

(NTB)