Snøstorm i USA:

Kvinne (22) fanget i snøstorm - døde

22-åringen sendte en siste, foruroligende videomelding til venner og bekjente før hun døde.

SNØSTORM: Byen Buffalo i delstaten New York ble rammet av en kraftig snøstorm like før jul. Bilen på bildet har ikke noe med dødsfallet å gjøre. Illustrasjonsfoto: AP/NTB
SNØSTORM: Byen Buffalo i delstaten New York ble rammet av en kraftig snøstorm like før jul. Bilen på bildet har ikke noe med dødsfallet å gjøre. Illustrasjonsfoto: AP/NTB Vis mer
Publisert

En dødelig snøstorm sveipet over det nordøstlige USA i jula.

Ifølge TV-kanalen WSOC-TV har det voldsomme uværet krevd mer enn 50 liv gjennom helga. 20 av dødsfallene har funnet sted i Buffalo, som ligger ved Lake Erie i den vestlige delen av New York, nær grensa til Canada, melder NTB.

Området har de siste dagene vært rammet av kraftig snøfall, ekstrem kulde og vind med orkans styrke.

Blant dem som er bekreftet døde, er 22 år gamle Anndel Taylor.

- Hun var redd

Familien har fortalt til TV-kanalen Channel 9 at Taylor kjørte hjem fra jobb, da hun ble fanget i snøstormen som raste gjennom byen Buffalo i New York 23. til 24. desember.

- Jeg tror ikke vi skjønte hvor alvorlig det var. Vi så ikke på nyhetene og visste ikke hva som var i ferd med å skje i Buffalo, sier Taylors søster Shawnequa Brown til WSOC-TV.

22-åringen delte noen av sine øyeblikk i en familiechat. Der fortalte hun at hun satt fast, og at snøhaugene bare ble større og større.

DØDE: Anndel Taylor (22) sendte en siste hilsen til familien fra bilen. Timer seinere ble hun funnet død. Foto: GoFundMe
DØDE: Anndel Taylor (22) sendte en siste hilsen til familien fra bilen. Timer seinere ble hun funnet død. Foto: GoFundMe Vis mer

I det som skulle bli hennes siste video til familien, viste hun hvordan uværet herjet, og det kan se ut som bilvinduet er dekket av snø.

- Hun sa til søstera mi at hun var redd, sier Brown.

Funnet død

Taylor skal ha ringt nødtelefonen for å få hjelp, men de skal angivelig ikke ha greid nå fram til henne i det dårlige været.

Ifølge NTB måtte så å si hver eneste brannbil i delstaten parkere som følge av glatte gater og veier. Guvernør Kathy Hocchul kaller uværet «århundrets snøstorm».

- Det er altfor tidlig å si at den er over, sa hun mandag og viste til at det ifølge meteorologene er mer snø i vente.

- Hun ble sittende i sin egen bil i flere timer/dager, noe som førte til at snøen la seg oppå bilen sånn at hun ikke kom seg ut, skriver søstera i en GoFundMe-innsamling opprettet for å dekke begravelseskostnadene.

22-åringens mor, Wanda Brown Steele, forteller til WSOC-TV at dattera hadde planer om å sove gjennom stormen, for så å ta beina fatt.

KAOS: Snøstorm, flom og lave temperaturer skaper kaos på veiene i USA og Canada lille julaften. Vis mer

Det skjedde aldri. Taylor ble funnet død inne i sin egen bil, etter det familien tror kan ha vært så lenge som 18 timer.

- Vi gråter mye

Dødsårsaken er foreløpig ikke fastslått, men hypotermi er blitt nevnt. Mora tror det kan være snakk om kullosforgiftning.

Taylor rakk verken å feire jul med familien eller sin egen 23-årsdag.

- Vi gråter mye. Hun har fremdeles pakker under treet, sier Brown til den lokale TV-kanalen.

På GoFundMe skriver Brown at familien nå prøver å få stelt i stand en begravelse for å kunne ta endelig farvel.

- La oss gjøre det som er rett for henne, når hun forlot oss så altfor tidlig.

Farevarsel

Ifølge NTB er det meldt om dødsfall i åtte andre delstater. Uværet har rammet store deler av USA, fra Great Lakes som ligger nær Canada i nord, til Rio Grande som ligger ved den meksikanske grensa i sør.

Om lag 60 prosent av USAs innbyggere tilbrakte julehelga i et område der det var sendt ut farevarsel, melder nyhetsbyrået.

Titusener av husstander var dessuten strømløse under høytida.

Amerikanske myndigheter har oppfordret mange av sine innbyggere til å holde seg innendørs. Ikke bare på grunn av den bitende kulda, men også fordi mange av veiene har vært svært glatte.

Selv utrykningskjøretøy hadde store vansker med å ta seg fram, melder NTB.

Innesperret i biler

Mange skal ha lagt ut på glatt vinterføre uten vinterdekk. Dette fører til mange ulykker, og flere steder har myndighetene innført kjøreforbud.

Flere steder er det funnet omkomne i fastkjørte biler, melder NTB.

- Noen er funnet i biler, andre er funnet i snøfonner langs gatene. Vi vet at det er folk som ha sittet innesperret i biler i over to dager, sier en talsmann for myndighetene i Erie County i New York, ifølge nyhetsbyrået.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer