Kvinne (22) funnet død etter leteaksjon

Skal ha falt i en elv i Frafjordheiene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Kvinnen (22) som lørdag falt i en elv i Frafjordheiene i Rogaland er funnet omkommet etter at leteaksjonen ble trappet opp søndag morgen. 

Etter avtale med de pårørende har politiet frigitt navnet på kvinnen.

- Den omkomne er Eli Bakken Idland fra Ņlgård i Rogaland, opplyser operasjonsleder Arild Bjørnevoll i Rogaland politidistrikt til aftenbladet.no.

Hovedredningssentralen fikk beskjed via en tekstmelding om at en person skal ha ramlet i en elv i nærheten av Blåfjellenden turisthytte.

Ulykken skjedde ved 18-tiden lørdag, og elva har stor vannføring på grunn av flom.

22-åringen hadde forsøkt å krysse elva sammen med en venninne lørdag kveld, men ble tatt av strømmen. Venninnen klarte å redde seg i land. Det skal ikke ha vært noen bro i området.

- Hun ble funnet 06.10 i dag morges i Fidjavatnet, som elva renner ut i, sier Bjørnevoll til Dagbladet.no.

En liten gruppe mennesker deltok i letingen i natt, og på morgenkvisten reiste 13 frivillige inn i det aktuelle området.

- Mannskapene i et Sea King-helikopter fra Hovedredningssentralen i Sør-Norge fant kvinnen i Fidjavatnet. Hun er omkommet, sier Bjørnevoll til NTB.

Ulykken skjedde ved Blåfjellenden turisthytte, som ligger på 600 meters høyde i Fidjedalen nær elvene Nordåna og Leitesåna. Det tar om lag tre timer å gå nordover fra Hunnedalen til området hvor ulykken skjedde.