EVAKUERT: Kunder og betjening ble evakuert ut på gata da det brøt ut brann i Jacob's på Holtet i ettermiddag. Foto: Nina Hansen/Dagbladet
EVAKUERT: Kunder og betjening ble evakuert ut på gata da det brøt ut brann i Jacob's på Holtet i ettermiddag. Foto: Nina Hansen/DagbladetVis mer

Kvinne (22) livstruende skadd etter Jacob's-brannen

Skulle fylle på bioetanol - så smalt det.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet):  Totalt fire personer ble skadd i brannen, som ble meldt til politiet klokka 1605 i går ettermiddag. Brannen ble slukket etter kort tid, men fire personer ble skadd. Ifølge sikkerhetssjef Kurt Thomassen hos Jacob's er de skadde ei 22 år gammel ansatt, og tre kunder.

Thomassen sier den ansatte skulle fylle på bioetanol på biogasspeisen da det smalt. Hun er ble livstruende skadd og kraftig forbrent.

De tre kundene satt på et bord like ved siden av, i kafé-delen av butikken, da brannen brøt ut.

Vil bytte anlegg Kvinnen skal ha jobbet i butikken i omkring et års tid. Thomassen sier Jacob?s i går hadde tett kontakt med hennes pårørende.

- Vi har vært i kontakt med foreldrene til jenta. Hun ble kraftig forbrent. Det er svært beklagelig at sånne ting skjer, og vi vil være tilgjengelige nå — og gjennomgå hva som har skjedd, sier Thomassen til Dagbladet.

- Jeg er kjent med at brannvesenet etter brannen sa at de var kjent med dette og at slike anlegg kunne være farlig. Det var ukjent for oss.

- Er det nå aktuelt å bytte ut anlegget?

- Det er et lovlig produkt. Om vi har denne typen utstyr andre steder vil vi helt sikkert ta det vekk.

Etterforskes Totalt ble fire skadd etter brannen. To ble kjørt til Ullevål sykehus, en til legevakta en til Ahus.

Brannen utløste forretningens sprinkleranlegg som førte til noe vannskader. Jacob's ble tømt for kunder da det begynte å brenne.

Politiet vil etterforske brannen.  

- Vi vil jobbe med å finne ut hvorfor og hvordan dette kunne skje, og hvor lett antennelig dette er, sier krimvaktleder Jon Rune Lande til Dagbladet ved 21-tida.

Sto nærmest - Brannen brøt ut da hun skulle fylle på tennvæske, sier Lande.

- VIL BYTTE ANLEGG: Sikkerhetssjef Kurt Thomassen sier Jacob's nå vil se over anlegget. Foto: Meny-Ultra
- VIL BYTTE ANLEGG: Sikkerhetssjef Kurt Thomassen sier Jacob's nå vil se over anlegget. Foto: Meny-Ultra Vis mer

Ifølge krimvaktlederen var det kvinnen som skulle fylle på tennvæsken som ble mest alvorlig skadd. Han sier det var snakk om kraftige brannskader.  

- Hun sto nærmest da brannen brøt ut, sier Lande til Dagbladet.

Advarer Jacob's er en av Oslos mest anerkjente matvarebutikker.

Administrerende direktør Dagfinn Kalheim i Norsk brannvernforening sier de har vært skeptiske til biopeiser fordi det er fort gjort å montere dem feil og det er for lett å bruke dem feil.

- Nå vet jo ikke jeg hva som er skjedd på Norstrand, men hvis biopeisen er varm, skal man ikke fylle på ny væske. Den nye væsken kan da fordampe så fort at den selvantenner, sier Kalheim.

Han legger til at Brannvernforeningen er kjent med at biopeiser har vært årsak til flere branner.

ADVARER: Dagfinn Kalheim, administrerende direktør i  Brannvernforeningen. Foto: Jon Terje Hellgren Hansen/Dagbladet
ADVARER: Dagfinn Kalheim, administrerende direktør i Brannvernforeningen. Foto: Jon Terje Hellgren Hansen/Dagbladet Vis mer