ARRESTERT: Den 22 år gamle kvinnen ble stoppet på flyplassen i Bogota, og undersøkelsene viste at hun hadde fått operert inn 1,5 kilo kokain som brystinnlegg. Foto: Reuters / NTB Scanpix
ARRESTERT: Den 22 år gamle kvinnen ble stoppet på flyplassen i Bogota, og undersøkelsene viste at hun hadde fått operert inn 1,5 kilo kokain som brystinnlegg. Foto: Reuters / NTB ScanpixVis mer

Kvinne (22) stoppet med 1,5 kilo kokain i puppene

Hadde fått instrukser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 22 år gammle kvinne fra Honduras ble arrestert på flyplassen i Bogota da det ble oppdaget at hun hadde skjult 1,5 kilo i brystinnleggene sine.

Kvinnen hadde Spania som destinasjon da hun ble tatt til side av tollmyndighetene som et resultat av at hun virket veldig nervøs. Det sier en Diego Rosero, oberst i flyplasspolitiet ifølge NBC News.

Røngtenfotografier viste at kvinnen nylig hadde vært gjennom en brystoperasjon, og hun innrømte raskt at det var substanser ukjent for henne som hadde blitt operert inn.

Hun fortalte også at hun hadde fått instrukser om å frakte dette stoffet til Barcelona i Spania.

Myndighetene sier videre at de foreløpige undersøkelsene leder dem til å tro at operasjonen fant sted i byen Pereira som ligger vest i Colombia. Det skriver britiske Telegraph.

Implantene ble fjernet på et sykehus i den kolombianske hovedstaden.

Dette er ikke første gang denne metoden brukes for å få kokain inn på det vestlige markedet. I 2014 pågrep spansk politi en 43 år gammel kvinne fra Venezuela, som forsøkte å smugle 1,7 kilo kokain skjult i to brystimplantater.

Det spanske politiet måtte også til pers i 2012. En kvinne fra Panama hadde operert inn to poser med nesten 1,4 kilo kokain i brystene. 

Myndighetene sier tollerne fattet mistanke da de oppdaget nye arr og blodige gassbind på kvinnens bryst.