Kvinne (23) dopet ned og misbrukt av overlege på Ahus

Lagt inn med kraftig migrene. Fire helsearbeidere mistet autorisasjon i fjor etter å ha forgrepet seg på sine pasienter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

En overlege, en sykepleier, en hjelpepleier og en fysioterapeut ble fratatt autorisasjonen i fjor etter å ha misbrukt sine pasienter seksuelt.

Blant disse er en fysioterapeut (60) fra Østfold, som fikk bok etter å ha forgrepet seg på en kvinnelig pasient i fjor. Han mistet autorisasjonen, klaget og fikk den tilbake. Nå jobber han for fullt. 

Statens helsepersonellnemnd fant det bevist at fysioterapeuten har begått overgrep mot tre kvinnelige pasienter, hvor det siste overgrepet skjedde i fjor.

Nemnda tviler ikke på ofrenes forklaringer, men kom likevel til at fysioterapeuten skal få autorisasjonen tilbake etter at Statens helsetilsyn tok den fra ham i juni i fjor.

- Nemnda var i betydelig tvil om tap av autorisasjon. Man valgte å ha tillit til fysioterapeuten, da han i møter ga uttrykk for at han hadde forstått alvoret i saken og hadde innrettet sin virksomhet slik at tilsvarende hendelser ikke ville skje igjen, sier Barbro Andenæs, direktør for sekretariatet i Statens helsepersonellnemnd.

Pasientombudet reagerer Nå reagerer Pasientombud i Østfold, Hilde Bråthner Johansen, på saken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer