- Kvinne (23) smadret politistasjon med øks og golfkølle

Tidligere straffedømt gikk amok i Sauda.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): En 23 år gammel kvinne er i dag i politiets varetekt i Haugesund etter å ha ødelagt inventar og elektronisk utstyr for mange tusen kroner på lensmannskontoret i Sauda før åpningstid.

- Innbruddsalarmen gikk klokka 04.50 i natt. Mannskapet som var på vakt befant seg et stykke unna, så to politifolk fra Sauda rykket også ut. Da de kom fram fant de kvinnen inne på lensmannskontoret, opplyser operasjonsleder Harald Aase ved Haugaland og Sunnhordaland politidistrikt til Dagbladet.no.

Den hardtslående kvinnen, som ifølge Radio Haugaland var sterkt ruset, har etter alt å dømme planlagt innbruddet. Hun er tidligere straffedømt, og politet utelukker ikke at en form for hevn mot lensmannskontoret kan være motiv for ødeleggelsene.

- Hun ble pågrepet med ei øks og ei golfkølle, som hun hadde bruk til å ramponere blant annet en rekke PC-skjermer. Det er snakk om omfattende skadeverk, sier Aase.

Også flere vinduer, blomsterpotter og alarmsystemet på lensmannskontoret skal ha gått med i raidet.

I dag bruker de ansatte store deler av dagen på å få oversikt over skadeomfanget og opprydning. Bare én eller to PCer var i dag operative på kontoret, ifølge kollegene i Haugesund.

Kvinnen vil trolig bli siktet for grovt skadeverk og holdt økonomisk ansvarlig for de store ødeleggelsene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer