Dømt for drap:

Kvinne (23) torturerte «sugardaddy» med WC-rens

Et kjærestepar er dømt til 14 års fengsel etter å ha torturert og mishandlet mann (45) til døde.

DØMT: Kjæresteparet måtte onsdag 24. august møte i Aalborg tinghus. Foto: Google Maps
DØMT: Kjæresteparet måtte onsdag 24. august møte i Aalborg tinghus. Foto: Google Maps Vis mer
Publisert

Ei 23 år gammel kvinne og hennes 36-årige kjæreste ble onsdag 24. august funnet skyldig i drap og ran i Aalborg tinghus på Nordjylland i Danmark.

Begge ble dømt til 14 års fengsel, melder den danske avisa B.T.

Aktor Mette Bendix omtaler drapet som ren mishandling. Brutaliteten skal ha pågått i timevis før den 45 år gamle mannen døde av skadene han ble påført.

Ifølge B.T. ble mannen funnet død i kvinnens leilighet i Aalborg sentrum i april i fjor.

45-åringens levninger var pakket inn i svarte søppelsekker.

Jernstang, kniv og toalettrens

I tiltalen, gjengitt av avisa, står det skrevet at kjæresteparet slo mannen med en jernstang, samt knivstakk ham.

De injiserte WC-rens og hydrogenperoksid i mannens årer opptil flere ganger, og tvang ham til å overføre 10 000 danske kroner til kvinnen via Mobile Pay - som er Danmarks svar på Vipps.

Deretter kvalte de ham til døde med et belte. Dette er også oppgitt som dødsårsaken.

Ifølge Store norske leksikon (SNL) virker hydrogenperoksid kraftig etsende på huden. Det er en fargeløs kjemisk forbindelse av hydrogen og oksygen:

«I helt ren form er hydrogenperoksid en tyktflytende væske som er uhyre eksplosiv», skriver SNL, og opplyser om at det ofte brukes som blekemiddel.

- Prøv å se for deg redselen og frykten offeret må ha hatt mens det pågikk, sa aktor Bendix mens hun henvendte seg til juryen.

Kjæresteparet nektet begge straffskyld for drap, men har erkjent å ha tatt del i volden som ble utført.

Fikk penger for seksuelle tjenester

Den 23 år gamle kvinnen skal tidligere ha hatt et forhold til den avdøde. Ifølge avisa skal hun ha beskrevet mannen som en «sugardaddy».

Hun skal ha fått penger og gaver for seksuelle tjenester. Samtidig har hun uttalt at mannen skal ha tvunget seg på henne ved to anledninger.

Det skal ha fått kvinnens kjæreste til å se rødt. Selv om han har erkjent å ha utøvd vold, hevder den 36 år gamle mannen at det var kvinnen som kvalte 45-åringen slik at han døde.

Både mannen og kvinnen skal ha vært gjennom en rettspsykiatrisk undersøkelse. Begge ble erklært tilregnelige i gjerningsøyeblikket, samt det avisa omtaler som «normalt begavede».

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer