BRANN VAR IKKE DØDSÅRSAKEN: En 24 år gammel kvinne ble funnet død i en kjellerleilighet i dette huset i Egersund en times tid før midnatt 17. september i år. Foto: Carina Johansen , NTB Scanpix.
BRANN VAR IKKE DØDSÅRSAKEN: En 24 år gammel kvinne ble funnet død i en kjellerleilighet i dette huset i Egersund en times tid før midnatt 17. september i år. Foto: Carina Johansen , NTB Scanpix.Vis mer

Kvinne (24) døde av hodeskader før brann i Egersund

Obduksjon: ikke kullos i lungene.

Den 24 år gamle kvinnen som ble funnet død etter en brann i en leilighet i Egersund 17. september døde av hodeskader, viser den endelige obduksjonsrapporten.

Kvinnens ektemannen (28) ble siktet for drap på kona dagen etter og har siden sittet varetektsfengslet. Paret er opprinnelig fra Sudan. Han har bodd i Norge i tre år, mens kona kom fra Sudan i sommer.

Kvinnen ble funnet død i parets leilighet i Egersund etter en brann 17. september i år.

- Dødsårsaken kan ikke knyttes til brannen. Kvinnen døde av skader i hodet, sier politiadvokat Fredrik Martin Soma i Sørvest politidistrikt til Stavanger Aftenblad.

Ifølge avisa ble det ikke funnet kullos i kvinnes luftrør eller lunger, noe som indikerer at kvinnen var død allerede før brannen startet. Skadene i hodet skyldes stump vold. Obduksjonen viste i tillegg at kvinnen var gravid.

Ektemannen nekter straffskyld. Han hevder han sov da brannen brøt ut, og at han ikke klarte å komme seg inn til kona i stua og kjøkkenet.

(NTB).