Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kvinne (24) sto bak Ankara-bombe etter opplæring i Syria

Hevder myndighetene i Tyrkia.

 GRÅTER FOR OFFER:  Slektninger og venner av bombeofferet Destina Peri Parlak (bilde i ramme) sørger ved kisten under begravelsesseremonien i Ankara tirsdag. Foto: Umit Bektas, Reuters/NTB Scanpix.
GRÅTER FOR OFFER: Slektninger og venner av bombeofferet Destina Peri Parlak (bilde i ramme) sørger ved kisten under begravelsesseremonien i Ankara tirsdag. Foto: Umit Bektas, Reuters/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tyrkias innenriksdepartementet hevder det var en 24 år gammel kvinne som utførte bombeangrepet i Ankara etter å ha fått opplæring hos kurdermilitsen YPG i Syria.

Minst 37 mennesker ble drept i selvmordsangrepet i Tyrkias hovedstad søndag. Tirsdag identifiserer myndighetene gjerningspersonen som Seher Cagla Demir, født i Kars øst i Tyrkia i 1992.

Det hevdes at hun sluttet seg til det forbudte kurdiske arbeiderpartiet PKK i 2013, før hun «krysset grensa inn i Syria og fikk terrortrening hos terrororganisasjonen YPG».

Folkets beskyttelsesenheter YPG er en syrisk kurdermilits som får vestlig støtte i kampen mot IS i Syria, men som regjeringen i Tyrkia regner som en terrorgruppe på lik linje med PKK.

Ingen har påtatt seg ansvaret for søndagens bombeangrep, som skjedde i et travelt handleområde ved en av Ankaras største bussholdeplasser. Tyrkiske myndigheter var imidlertid snar med å rette fingeren mot PKK. Tirsdag sier regjeringen at «nesten sikre» bevis peker mot at kurdiske opprørere står bak.

Allerede mandag lekket anonyme tyrkiske tjenestemenn opplysningen om at den hovedmistenkte var et 24 år gammelt kvinnelig PKK-medlem.

Hennes avrevne hånd ble angivelig funnet i nærheten av eksplosjonsstedet.

Innenriksdepartementet bedyrer tirsdag at en grundig etterforskning fortsatt pågår.

(NTB-AFP-AP).

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram