Kvinne (24) torturert av onkel

Kvinnen skal ha blitt kidnappet og holdt skjult i tre måneder på grunn av mors gjeld. - Hun har fått varige skader, sier svensk politi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det handler om gjentatt, systematisk mishandling som har gitt varige skader, sier politiets informasjonsansvarlig Ulf Karlsson til det svenske nyhetsbyrået TT. Han vil ikke si hvilke skader kvinnen har.

Kvinnen, som opprinnelig er fra eksjoguslavia, skal ha blitt holdt innesperret i en leilighet i Virserum i Småland i Sverige. Politiet kom på sporet av det hele da de ble kontaktet av tysk politi fredag. Kvinnen er bosatt i Tyskland. Hennes mor bor i Frankrike og kontaktet tysk politi og meldte fra om at hennes datter kunne være holdt fanget på den aktuelle adressen i Sverige, melder det svenske nyhetsbyrået.

Lørdag ettermiddag dro politiet til den oppgitte adressen, en leilighet i Virserum som disponeres av de svenske innvandrermyndighetene.

24-åringens onkel, hans kone og deres datter bor i leiligheten. Politiet tok med seg den 24-år gamle kvinnen og hennes onkel til avhør, uten at kvinnen fortalte hele historien. Dermed ble onkelen sluppet fri igjen.

Men kvinnen ble holdt tilbake, fordi hun oppholdt seg ulovlig i Sverige.

Da brøt hun sammen og fortalte om kidnappingen, at hun ble holdt fanget og at hun ble torturert. Hun viste fram skader flere steder på kroppen.

Politiet sier til TT at de har full tillit til kvinnens forklaring.

Da politiet møtte opp for å arrestere onkelen fant de bare den mindreårige datteren og en person som passet henne i leiligheten.

Svensk politi jakter nå både på onkelen og tanten, begge asylsøkere i Sverige. Bakgrunnen for det hele skal være at 24-åringens mor skylder sin bror penger.