Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kvinne (25) ble knivstukket på Kiwi: - Hun var på feil sted til feil tid

Den skadde kvinnens bror forteller til Dagbladet at søsteren bare skulle en tur på nærbutikken da mannen angrep henne.

PÅGREPET: Mannen som torsdag ble pågrepet etter å ha knivstukket en kvinne inne i en Kiwi-butikk i Oslo, er en 20 år gammel russisk statsborger. Video: Lars Eivind Bones, privat Vis mer Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kvinnen som i går ble knivstukket på en Kiwi-butikk i Møllergata i Oslo er kritisk skadd og ligger i respirator. Det forteller broren hennes til Dagbladet.

- Det er helt forferdelig at noe sånt kan skje med søsteren min. Hun var på feil sted til feil tid, sier broren til Dagbladet.

- Jeg kom fra Ullevål sykehus for en time siden. Moren min og jeg har vært der oppe og sett på tilstanden hennes og hvordan hun har det, fortsetter han.

- På nærbutikken

Han bor sammen med søsteren, men fikk beskjeden om at søsteren var knivstukket da han var på jobb i går.

- Mamma ringte. Jeg dro øyeblikkelig fra jobb og fikk hendelsesforløpet mens jeg kjørte, forteller broren.

Ifølge broren var søsteren bare en tur innom nærbutikken da hun ble et tilfeldig offer for handlingen.

Etterforskes som terror

PST bekreftet i dag at de etterforsker hendelsen som terror, og sa i går at kvinnen var et tilfeldig offer.

- Søsteren min sto og pantet flasker. Mannen hadde kommet inn i butikken og de to hadde gått forbi hverandre ved to tilfeller i løpet av handleturen, uten å veksle så mye som et nikk.

- Hun gikk for å betale. Da kom gjerningsmannen gående bak henne, stikker hånda ned i ei veske, tar opp en kniv og stikker henne i ryggen. Han skulle til å stikke igjen, men da skled han og søsteren min løp ut, forteller broren.

TENKER PÅ KVINNEN: Dagbladet har snakket med ansatte på Kiwi i Møllergata. De forteller at de sender sine tanker til kvinnen som er kritisk skadd etter det PST betegner som en terrorhandling. Video: Lars Eivind Bones Vis mer

Russisk statsborger siktet

En 20 år gammel mann er pågrepet og siktet i saken. Mannen kom til Norge via Sverige torsdag denne uka. Benedicte Bjørnland i PST opplyser at mannen er en russisk statsborger. Han skal være fra den russiske delrepublikken Basjkortostan ved Uralfjellene.

Broren forteller til Dagbladet at mannen også skal ha oppført seg truende mot ansatte som satt i kassa, men vedkommende skal ha kastet gjenstander på ham. Deretter skal siktede ha løpt ut av butikken.

Politiet bekreftet i går at mannen ble pågrepet like nede i gata, i nærheten av Jacobs kirke, kort tid etter at hendelsen fant sted.

PST bekrefter overfor Dagbladet at mannen har forklart i avhør at han ønsket å drepe flere mennesker i Norge.

Broren forteller at søsteren skal bli operert i morgen, og at legene etter det håper at de kan sette i gang med å vekke henne.

- Hun er konfliktsky og det snilleste mennesket i verden. Det eneste som betyr noe nå er at det går bra med henne.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!