Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kvinne (25) funnet død

Politiet rykket ut med maskinpistoler etter at en 25 år gammel kvinne ble funnet død i sitt hjem i Lysøysund i Bjugn kommune ved 10-tida i går morges. Politiet betegner dødsfallet som mistenkelig, og etterforsker dødsfallet som drap. Kvinnens ektemann er som sunket i jorda for politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ektemannen (29) hadde i går status som vitne i saken, og politiet hadde ikke sendt ut noen etterlysning. Men de lette intensivt etter ham, blant annet med helikopter.

- Vi forsøkte å få fatt i ham i hele går. Utover det har jeg ingen kommentar til ektemannens betydning i saken, sier politifullmektig Eli Aasland ved Uttrøndelag politidistrikt.

Bevæpnet

Ved 10-tida ankom familie av ekteparet deres hjem, og fant kvinnen død. De ringte straks 112, og politiet kom raskt til stedet.

Politiet slo full drapsalarm da de fikk meldingen om den døde kvinnen. Bevæpnet politi sperret av hele Lysøya, der ekteparets hjem ligger.

- Det ble gitt bevæpningsordre, fordi vi lette etter en person vi mistenkte hadde våpen. Etter at en del forhold ble avklart, ble bevæpningsordren trukket tilbake. Men vi har fortsatt beredskap ved åstedet, sa operativ uteleder Rune Halvorsen ved Bjugn lensmannskontor til Dagbladet seint i går kveld.

Kripos varslet

- Det er omstendigheter ved åstedet og vitneforklaringer som gjør at vi kaller dette et mistenkelig dødsfall, sier Aasland.

Hun antar at kvinnen døde i løpet av natt til lørdag, eller tidlig lørdag morgen. Dette vil den foreløpige obduksjonsrapporten gi svar på, trolig tidligst mandag. Den vil trolig også gi et endelig svar på om det er en drapssak politiet står overfor.

- Kvinnen ble sett i live sammen med andre fredag kveld, sier Aasland.

Familie og venner av ekteparet er avhørt i saken. Ingen er mistenkt eller siktet i saken.

Politiet vil ikke opplyse om hvilke forhold ved åstedet som gjør at politiet fatter mistanke. Hun vil heller ikke kommentere om den døde hadde skader. Ifølge Adresseavisens nettutgave skal kvinnen ha blitt kvalt.

Kripos er varslet om det politiet betrakter som et mulig drap, men politiet har ikke bedt om assistanse. Kvinnen og hennes ektemann er ikke kjent av politiet fra tidligere.

DRAPSALARM: Politiet rykket ut med maskinpistoler da de fikk melding om den døde kvinnen.