Kvinne (25) funnet i live etter ti år i fangenskap

Funnet av politiet i California.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En kvinne som har vært savnet i nesten ti år ble i dag funnet av politi i den amerikanske delstaten California, etter at kvinnen kontaktet søsteren sin på Facebook. En 41 år gammel mann er pågrepet. Det skriver Santa Ana politidistrikt i en pressemelding.

Kvinnen, som forblir anonym, ble meldt savnet i august 2004 da hun var 15 år gammel.

Offeret bodde sammen med sin mor og sine søstre da Isidro Garcia skal ha dopet henne ned og tatt henne med til huset sitt i bydelen Compton i Los Angeles. Der skal han ha låst henne inne i garasjen og gitt henne nye identitetspapirer.

Den nå 41 år gamle Garcia, skal ifølge den amerikanske nyhetskanalen KTLA, også ha bodd sammen med familien som offerets kjæreste. 

I månedene og årene som gikk skal han ha fortalt offeret at familien hadde gitt opp å lete etter henne og truet henne med å deportere familien hennes hvis hun rømte.

Giftet seg og fikk barn Garcia skal ha tatt med den nå 25 år gamle kvinnen og flyttet rundt for å unnvike politiet.


Ifølge kvinnen skal hun ha hatt muligheten til å flykte ved flere anledninger, men årene med psykisk og fysisk misbruk skal ha gjort at hun ikke så noen vei ut av situasjonen. I 2007 tvang Garcia kvinnen inn i ekteskap, og i 2012 fikk hun et et barn.

Den siste tida skal de to ha jobbet som vaskehjelper på nattestid, for at Garcia kunne holde et øye med kvinnen.

Politiet i California har siktet 41 år gamle Garcia for kidnapping, voldtekt, sex med en mindreårig, og frihetsberøvelse.

Saken oppdaterer saken.

Kvinne (25) funnet i live etter ti år i fangenskap