Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kvinne (25) gikk løs på billettkontrollørene, ble dømt til fengsel

- Ikke uvanlig at våre ansatte utsettes for trusler og vold.

GIKK LØS PÅ KONTROLLØR: En kvinne (25) gikk løs på billettkontrollørene da hun ble tatt i kontroll. Nå er hun dømt til fengsel. 

Illustrasjonsfoto: Siv Johanne Seglem/Dagbladet
GIKK LØS PÅ KONTROLLØR: En kvinne (25) gikk løs på billettkontrollørene da hun ble tatt i kontroll. Nå er hun dømt til fengsel. Illustrasjonsfoto: Siv Johanne Seglem/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den 25 år gamle kvinnen hevdet selv at hun var på vei til å stemple en nyinnkjøpte billett da tre kontrollører kom løpende til henne og sa at det var for seint å stemple. Hun hevder deretter at de som følge av diskusjonen som oppsto satte seg på henne.

Det tror Oslo tingrett ikke noe på. I går ble hun dømt til 30 dagers fengsel, i tillegg til at hun må betale en bot på 10 000 kroner.

Gikk løs på kontrollører Tingretten skriver i dommen at de legger til grunn at kvinnen ikke viste noen tegn til å ville stemple billett, og at hun gikk løs på billettkontrollørene.

Blant annet skal hun ha dyttet en kontrollør og prøvd å bryte bort en hånd som sto i veien for henne da hun høylytt begynte å gå mot utgangen. Kvinnen skal deretter ha lugget kontrolløren i håret, i tillegg til gripe om kjevepartiet.

To av kontrollørens kollegaer skal ha prøvd å holde kvinnen nede. Kvinnen skal deretter ha sparket de to kontrollørene.

25-åringen ropte også flere ukvemsord til kontrollørene.

«Etter å ha vurdert tiltaltes og de tre kontrollørers forklaringer finner retten det hevet over enhver rimelig tvil at det dreier seg om relativt kraftig dytting, lugging og sparking fra tiltaltes side, og at hensikten var å komme seg ut av trikken og på den måten hindre kontrollørene i å ilegge henne gebyr for manglende gyldig billett».

- Ikke uvanlig Sølvi Gaalaas i Sporveien sier at de er fornøyd med en rettsavgjørelse i saken.

- Vi har ingen kommentarer til dommen, utover at vi er fornøyde med å ha fått en avgjørelse, sier hun.

- Det er dessverre ikke er uvanlig at vår ansatte blir utsatt for trusler og vold, opplyser hun.

Hun understreker at kontrollørene er godt trent til å håndtere eventuelle konflikter.

- Ut fra det totale antall reisende som blir kontrollert, er det bare snakk om svært få konflikter som ender opp i voldsepisoder.

Hele Norges coronakart