Kvinne (25) rundlurte eldre menn for millioner

Først da politiet fengslet den 25 år gamle stavangerkvinnen for millionsvindel, fikk 84-åringen vite om «kjærestens» ekte identitet. Hun hadde først tømt kontoene til mannens psykisk syke nabo (83).

HØYT SPILL: Mens hun spilte for så mye som 20 000 kroner per kveld på blant annet Forus travbane, skal ansatte på spillestedene ha reagert på at 25-åringen ikke lot seg affisere av store tap. Men pengene var ikke hennes egne, og nå er hun dømt til fire og sju måneders fengsel. Foto: Lars Kristian Aalgaard
HØYT SPILL: Mens hun spilte for så mye som 20 000 kroner per kveld på blant annet Forus travbane, skal ansatte på spillestedene ha reagert på at 25-åringen ikke lot seg affisere av store tap. Men pengene var ikke hennes egne, og nå er hun dømt til fire og sju måneders fengsel. Foto: Lars Kristian Aalgaard Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Etter å ha innyndet seg med småtjenester og sjarmert de ukjente, 60 år eldre mennene, ba den tillitvekkende unge kvinnen om stadig mer penger - blant annet til sin «kreftsyke mor».

I virkeligheten var 25-åringen storspiller på blant annet Forus travbane utenfor Stavanger. I perioder dukket hun opp flere dager på rad med veska full av femhundrelapper og satset gjerne 20 000 kroner på én kveld.

Etter to rettssaker i Stavanger tingrett er kvinnen nå dømt til totalt fire år og sju måneders fengsel for bedragerier på rundt 2,3 millioner kroner mot tre av ofrene begått de siste fire åra.

- 25-åringen har systematisk utnyttet eldre og svekkede personer. Hun lurte dem for store pengebeløp ved å få dem til å tro at hun var kjæresten deres. Påtalemyndigheten mener det var på sin plass med en skarp reaksjon, sier politiadvokat Sigve Espeland ved Rogaland politidistrikt til Dagbladet.

Falsk identitet Bedrageriene av de to eldste mennene startet med «tilfeldige» møter der den tyrkiskfødte kvinnen blant annet opptrådte som avisbud. Det første offeret, en 83-åring, har bipolar lidelse med flere innleggelser bak seg, og bor i en omsorgsbolig i Stavanger. Han hadde over en million kroner på sparekonto før kvinnen kom på døra.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer