Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kvinne (25) tiltalt for å ha kvalt sønnen

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 25 år gammel kvinne fra Ringsaker er tiltalt for å ha kvalt sin ett år gamle sønn og for å ha forsøkt å kvele sin sønn nummer to. Kvinnen nekter for å ha gjort noe galt.

Ettåringen døde i familiens hjem våren 2005, etter et opphold på Ullevål universitetssykehus.

En tid etter at kvinnens førstefødte barn døde, fødte hun en ny sønn. Om lag ett års tid etter det første dødsfallet, ble også denne gutten alvorlig syk, skriver VG Nett.

Helsepersonell skal ha slått alarm da den andre sønnen også ble innlagt flere ganger med pusteproblemer. Barnevernet anmeldte kvinnen til politiet i forbindelse med omplassering av hennes andre sønn. Hun ble pågrepet og siktet i desember 2006.
- Flere kvelningsforsøk 

Ifølge tiltalen skal kvinnen ha blokkert luftveiene til sin første sønn slik at han sluttet å puste og fikk hjertestans med hjerneskade som resultat. Dette skal ha skjedd mens gutten var på Ullevål universitetssykehus.

Moren skal ifølge tiltalen ha utført en rekke kvelningsforsøk mot sønnen over lang tid hjemme i boligen på Ringsaker. Barnet ble brakt til sykehus flere ganger, men det tok lang tid før noen fattet mistanke om at noe var galt.

Den 25 år gamle kvinnen er nå tiltalt for legemsbeskadigelse med døden til følge under særdeles skjerpende omstendigheter. Hun er videre tiltalt for grov mishandling av den andre sønnen.
Helsepersonell reagerte
Helsepersonell skal ha reagert fordi guttens anfall ble ansett som uforklarlige. De skal ha reagert på at anfallene skjedde etter at moren hadde vært alene med barnet.

Også pusteproblemene hos den andre sønnen vakte oppsikt. Etter at gutten ble plassert i fosterhjem, skal han ikke ha hatt flere anfall.

Faren til de to barna og tidligere samboer med kvinnen skal etter hvert ha blitt mistenksom fordi moren var alene med barna hver gang de fikk anfall. Faren skal i fortrolige samtaler med helsepersonell ha uttrykt sin bekymring.

GRAVEN: Dette er gravstenen til gutten som moren nå står tiltalt for å ha påført legemsbeskadigelse med døden til følge. Foto: Adrian Øhrn Johansen/Dagbladet
GRAVEN: Dette er gravstenen til gutten som moren nå står tiltalt for å ha påført legemsbeskadigelse med døden til følge. Foto: Adrian Øhrn Johansen/Dagbladet Vis mer

I etterforskningen har politiet også sett nærmere på et minnested på internett, hvor moren la ut bilder av sønnen. På siden skal hun blant annet ha skrevet at hun hadde motsatt seg at sønnen skulle obduseres, til tross for at det er vanlig ved uventede dødsfall. Hun skal også ha lagt ut bilder av sønnen som var tatt etter at han var død.


Nekter skyld
Kvinnen nekter straffskyld, opplyser hennes forsvarer, advokat Magnulf Aurvåg til NTB.

- Hun tok det svært tungt da hun ble siktet. Jeg har ikke hatt anledning til å snakke med henne etter at tiltalen kom, så jeg kan ikke kommentere saken nærmere, sier han.

Rettsoppnevnte sakkyndige har undersøkt 25-åringen og har konkludert med at hun er strafferettslig tilregnelig.

Saken kommer opp for Hedmarken tingrett til høsten.


(©NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media