Kvinne (26) brutalt drept på sykkelsti

Funnet ved veltet damesykkel med barnesete i Linköping.

UKJENT GJERNINGSMANN; Politiet hadde i formiddag ingen formening om hvorfor den 26 år gamle kvinnen ble utsatt for ekstrem vold midt i dette boligfeltet i Linköping. Det er satt i gang en massiv drapsetterforskning. Foto: BJÖRN LOCKSTRÖM
UKJENT GJERNINGSMANN; Politiet hadde i formiddag ingen formening om hvorfor den 26 år gamle kvinnen ble utsatt for ekstrem vold midt i dette boligfeltet i Linköping. Det er satt i gang en massiv drapsetterforskning. Foto: BJÖRN LOCKSTRÖMVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no): En 26 år gammel kvinne fra Linköping ble i natt funnet drept på en gang- og sykkelsti midt i boligområdet Lambohov i den svenske byen.

Kvinnen  lå i en blodpøl ved siden av en veltet damesykkel med barnesete.

- En ambulanse hentet kvinnen etter at hun ble funnet av forbipasserende. Politiet ble varslet av sykehuset da de oppdaget at hun var utsatt for kraftig ytre vold, sier pressetalskvinne Sofia Karlsson ved Linköping-politiet til Dagbladet.

Hun opplyser at det er satt i gang full drapsetterforskning, og at en ulykke er helt utelukket.

- Det er utenfor all rimelig tvil at dette dreier seg om et drap. Skadene er omfattende, sier Karlsson.

Drapsofferet tilhører ikke noe utsatt miljø og er ikke kjent for politiet fra før. Etterforskerne har foreløpig ingen indikasjoner på hvem som hadde motiv for å ta livet av henne.

Etter det Dagbladet forstår har kvinnen tilknytning til det aktuelle boligområdet, som består av både blokker og rekkehus.

- Vi har så langt ingen forklaring på hvorfor akkurat denne kvinnen ble drept. Vi holder alle muligheter åpne, og har satt i gang omfattende vitneavhør og rundspørringer, forteller Karlsson.

Et stort område er nå avsperret rundt åstedet, og tekniske etterforskere jobbet i morges ennå med å sikre spor. Drapet skjedde like før midnatt, og politiet håper at folk i boligene rundt åstedet har gjort interessante observasjoner.

Expressen.se skriver at politiet ikke utelukker en kobling til det ennå uløste dobbeldrapet i Linköping for fem år siden, da åtte år gamle Mohammed Ammouri og Anna-Lena Svensson (56) ble stukket ihjel.

- Vi må selvfølgelig se på det, men vi har ingen indikasjoner på at det er noen sammenheng, sier politiets pressetalskvinne til Dagbladet.

FUNNET VED DAMESYKKEL: Alt tyder på at drapsofferet kom syklende på en sykkel med barnesete like før hun ble drept. Foto: BJÖRN LOCKSTRÖM
FUNNET VED DAMESYKKEL: Alt tyder på at drapsofferet kom syklende på en sykkel med barnesete like før hun ble drept. Foto: BJÖRN LOCKSTRÖM Vis mer